«Tiara» eies av en multimillionær i Isreal og er en av de flotteste superyachtene som tilbys i chartermarkedet. Her et glimt fra akterdekket.
Superyachten «Tiara» på 178 fot ble bordet av pirater i går natt. Ingen ble skadd, men priatene fikk med seg verdier for nærmere en million kroner.

Superyacht bordet av pirater utenfor Korsika

Den 178 fot store superyachten «Tiara» ble like før midnatt bordet av fire maskerte pirater utenfor sydsiden  av den franske øya Korsika. Piratene fikk med seg mer enn 180.000 dollar i kontanter, men ingen om bord ble skadet.

Publisert Sist oppdatert

Det er lenge siden det har vært meldt om pirater i Middelhavet, men natt til i går slo fire maskerte karer til mot den israelskeide syperyachten «Tiara» på 178 fot, en av de flotteste og mest kostbare seilbåtene blant de eksklusive seilbåtene som leies ut til velstående chartergrupper.

Raske RIB-er

Piratene dukket opp i en rask RIB og la seg ved siden av seilbåten før de tungt bevæpnede piratene hoppet om bord. De beordret den franske kapteinen til å åpne båtens safe. Dessuten truet de mannskapet og de ni charterpassasjerene til å tømme sine lommebøker for kontanter. Etter bare ti minutter forsvant bandittene i nattemørket i rib’en med kontanter for nærmere en million kroner.

    Kapteinen og mannskapet valgte ikke å bruke våpen mot piratene og unngikk på den måten en mer alvorlig situasjon. Ingen av passasjerene eller mannskapet ble skadet.

Kjent fra NRK

«Tiara» eies av Jonathan Leitersdorf, en multimillionær fra Isreal. Han var ikke selv med under angrepet. Båten ble nylig lagt ut for salg.  Båten var med i «Fakta på lørdag» på NRK for litt over et år siden.