Spurten mot Kapp Horn

Vanvittig slør mot Sør-Amerika.

Publisert Sist oppdatert

Lagene enser nå slutten på den vanskeligste delen av den lengste etappen i The Ocean Race. Fredag ettermiddag UTC ligger det mest ikoniske av alle landemerker, Kapp Horn, bare litt over 1000 nautiske mil mot øst. Kuling og 6-8 meters bølger står imidlertid på menyen for helgen og gjer det siste stykket til Kapp Horn som båtene ventelig vil passere mandag morgen.

«Team Malizia» ligger nå 10 nm foran «Team Holcim PRB» med «Biotherm» og «11th Hour Racing Team», rundt 50 mil bak i sørvest.

- Vi er inne i det siste strekket mot Kapp Horn, i et lavtrykkssystem som vil ta oss helt til Hornet, sa «Team Holcim-PRB»-skipper Kevin Escoffier. - Vi kommer gradvis inn i tøffe forhold med ca. 30-35 knops vind og bølger som vil nå syv meter. Det viktige nå er å ta vare på båten, ta vare på mannskapet og holde kontakten med konkurrentene.

Det ser ut til at alle er enige om at etter en måned på sjøen må hovedmålet være å komme seg trygt ut av de sørlige breddegrader og med båtene i god stand før det siste strekket nordover til mål i Itajaí, Brasil.

Værmeldingen tilsier at forholdene vil eskalere på lørdag med akterlig vind nær 35 knop, vindkast på midten av 40-tallet og bølger på over 6 meter, før det modereres litt på søndag og gode forhold for selve passasjen av Kapp Horn på mandag (UTC).