Telefonica Blue og E3 deler ledelsen i spredt felt

Som ventet har lagene begynt sprediningen i aksen nord syd. Navigatørene veier distanse mot  press.

Publisert

Telefonica Blue som ligger lengst mot nord har kortest vei til målet, men ser ut til å seile seg inn i mindre vind enn båtene syd i feltet, anført av E3, E4 og Puma. Størst fart idag morges hadde Green Dragon rett nord for E3 med 22 knop, E4 hadde 20.3 knop og E3 19. Telefonica Blue holder 18 knop.

Tøff strømsjø

Anders Lewander forteller om en vanvittig sjøgang, men E3 hold lenget på masthead gennaker selv om det betyr at mannskapet ble slengt rundt i alle retninger. I nattemørket reduserte man til et fraksjonsseil. Strømmen rennet kraftig mot syd. Det gjør bølgene krappe og vannspruten konstant. Temperaturen i vannet gjør spruten til å leve med, men det er ventelig av vanntemperaturen vil avta kraftig etter hvert. 

Det som gjør seilingen ubehagelig er at strømmen presser bølgene til uvanlige og uforutsigbare tårn som ligner på lavaforekomstene på Lanzarote, bare at de er blå og beveger på seg, sier Lewander.

Ericsson 4 raskest

I følge prognosene vil Puma lede foran Ericsson 3 og Green Dragon i morgen. Fem daer frem viser analysen som er basert på weather routing programmet Deckman fra B&G at Ericson 4 vil være først foran Puma, Ericson 3 og Telefonica Blue.

Powered by Labrador CMS