To gull til Storbritannia

Den britiske Ynglingen og Finnjolla tok begge gull da medaljeseilasene ble avviklet idag morges. Også Danmark fikk sine gullmedaljer i 49er

Publisert

Frisk vind og regn møte seilerne  Qingdao idag morges og medaljefinalen fir Ynglingene ble avviklet etter plan. Den britiske båten med Sarah Ayton, Sarah Webb og Pippa Wilson kom bra ut og hadde overtaket på NED som lå kun ett poeng etter fra start. Våre ynglingjenter Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed fikk start en ødelagt da de ikke sto opp startbåten i le og måtte starte bak hele flåten for babord halser. Siden seilte den norske Ynglingen seg oppover i feltet. Gullkampen ble avgjort allerede på første bidevind og de nederlandske jentene hadde aldri noen reell sjanse mot britene.

USA mistet bronsen

USA mistet bronsen da de gikk på kryssmerket på første runde. Isteden ble de greske jentene som gikk frem. GBR måtte en kort tid gi fra seg ledsen til GER men kom tilbake og sikret gullmedaljene ved en klar seier i medaljefinalen foran GER og GRE. Norge seilte seg pent opp på 2. kryss og lå an til å runde på 4. plass, men feilberegnet rundingen av kryssmerket og gikk i merket. Det ble 7. plass til slutt og Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed endte dermed på 9. plass etter at det australske laget ble disket for ikke å ha stilt opp på innveiingen før dagens seilas.

Gull som forventet til Ainslie

Ben Ainslie tok ledelsen fra start i Finnjolle og var aldri truet. Amerikaneren Zach Railey holdt et godt rep om søvmedaljen, men svenske Daniel Birgmark som lå på bronseplassen før medaljefinalen ble nr. 7 i fnalen og endte dermed på sammen poengsum som franske Guillaume Florent som imidlertid tok bronsen på bedre plassering i finalseilasen. Ben Ainslie tok dermed sin fjerde OL medalje, den tredje i gull. Han tok sølv i Laser i 1996, gull i laser i 2000 og igjen i Finnjolle i 2004. Han er dermed en av de store olympiere i seilsportens historie og kan sammenligned med Brasils Tobern Grael og dansken Poul Elvstrøm.

Powered by Labrador CMS