Jolle-instruktørkurs i Troms
Jolle-instruktørkurs i Troms

Jolle-instruktørkurs i Troms

Interessen for Optimistseiling er økende på Finnsnes og i Tromsø. Nå utdannes 11 nye instruktører.

Publisert Sist oppdatert

Troms Seilkrets arrangerer dette semesteret instruktør 1- kurs for Optimister. Kurset avholdes i Tromsø over to helger, og den første  teorihelgen ble avholdt 2.-4. februar. Den andre kurshelgen blir avholdt utpå våren, med kombinasjon av teori og praksis. Totalt 11 personer deltar på kurset.

– Bård Birkeland er en inspirerende og kunnskapsrik instruktør, som bidro til en meget positiv samling i Tromsø, sier Dagfinn Edvardsen i Senja Seilforening om den første kurshelgen. Deltakerne på kurset kommer fra seilforeningene i Tromsø og Senja/Finnsnes.

Økt interesse

Tromsø har hatt økende aktivitet blant jolleseilerne de siste to årene, og seilforeningen der disponerer ti joller. Nå får de også  utdannet nye instruktører. Senja Seilforening er på sin side helt  i startfasen av å bygge opp et jollemiljø.

– Vi har åtte, og har i tillegg til treningsforhold på sjøen også inngått en avtale med kommunen om å disponere Finnsnesvannet med bryggeanlegg. Vannet ligger som en perle midt i sentrum av Finnsnes. Dette er et flott utstillingsvindu for seilsporten, samtidig som det gir trygge rammer for opplæring av nye unge seilere, forklarer Edvardsen. 

Konkurranse på flere plan

Med et godt samarbeid håper foreningene at de skal få bygget opp et jollemiljø i Troms for de som ønsker å utvikle seg som jolle seilere. Målet er at utøverne etter hvert skal få konkurrere både lokalt, regionalt og nasjonalt.

Vignettefoto: Rundt bordet fra venstre: Håkon Fottland, Merete Nypan, Stig Brandtzæg, Fritz Rikardsen, Knut Schrøder, Daniel Forsberg, Øyvind Stenersen, alle Tromsø SF, Elin Edvardsen, Stein Kjetil Fyhn, Per Harald Haugan, Senja SF.Stående bak: Bård Birkeland.

Foto: Dagfinn Edvardsen, Senja SF.