Troneskiftet et faktum
Troneskiftet et faktum

Troneskiftet et faktum

Elling Rishoff topper nå SEILmagasinet Shorthanded-ranking.

Publisert Sist oppdatert

Med seier i Zhik Skjæløy OneStar skjedde det: Elling Rishoff fra Asker passerte Jørund Fjøsne, Stord og topper nå SEILmagasinet Shorthanded-ranking. Poenghøsten og klatringen hans oppover listen kommer som et resultat av flittig deltagelse og stødige resultater gjennom hele sesongen.

SYV REGATTAER. Elling Rishoff har kapret poeng i syv shorthanded-regattaer i år, og dette er merittlisten som har brakt ham til topps:

7. plass  Helly Hansen Skagen Race

2. plass  Oslofjorden Rundt

7. plass  Seapilot 2Star

6. plass  Bohusrace

1. plass  Hollænderseilasen

6. plass  NM Shorthanded

1. plass  Zhik Skjæløy OneStar

DE NÆRMESTE. Lars Petter Karlsen fra Fredrikstad beholder sin 3. plass bak Fjøsne, mens Morten Nissen-Lie, KNS – etter sin seier i Zhik Skjæløy OneStar – klatrer til sin hittil høyeste plass på rankingen; en 4. plass. Han passerte dermed Rune Aasberg, Bundefjorden og Karl Otto Book, Åsgårdstrand.

Se hele rankinglisten.

1157 SEILERE. SEILmagasinet Shorthanded-ranking teller nå hele 1157 seilere som har scoret rankingpoeng (plassert seg blant de 12 beste) i løpet av de fire siste årene. Rankingen fremkommer ved at resultatene de siste fire årene teller, men slik at plasseringene i 2015 teller 100 prosent, resultatene i 2014 teller 75 prosent, i 2013 teller 50 prosent og 2012-resultatene 25 prosent.

I den andre listen, som bare omfatter årets resultater og som gir tittelen «Årets Shorthanded-seiler» teller bare årets resultater, og for hver enkelt seiler er det de fire beste resultatene som taes med i regnskapet.

Se hele listen over Årets Shorthanded-seilere.

OVERVINTRER PÅ TOPP. Shorthanded-sesongen avsluttes kommende weekend med North Sails Nesodden Høstcup – der blant annet Elling Rishoff er en av aktørene. Dermed utgjør North Sails Nesodden Høstcup en anledning til å styrke posisjonen på toppen av SEILmagasinet Shorthanded-ranking ytterligere.