Lesebrett for tøffinger

Panasonic har lasert iPad konkurrenten vi har ventet på. Den tåler tøff behandling og sjøvann.

Publisert Sist oppdatert

Panasonic er kjent for sine vanntette PCer, Toughbook. Nå følger den japanske produsenten opp med samme konsept for lesebrett, Toughpad. Rett før jul kom første modell med 10,1 tommers skjerm, litt større enn Apples iPad som har en skjerm på 9,7 tommer. Tøffingen bruker Android 4.0 og har innebygget GPS, og kan dermed kjøre navigasjonsappen fra Navionics.

Banker iPad

Toughpad har alt det iPaden mangler. Panasonic oppgir ikke lysstyrken, men markedsfører lesebrettet med en skjerm for dagslys. En av mange lesebretts svakheter er lesbarheten av skjermen i sollys. Toughpad er laget for utendørs bruk. Det er ikke iPaden. Toughpad er også dønn solid. Den er sertifisert for militært bruk og har støv og vannbeskyttelse på IP65. Det betyr at den tåler sprut, men ikke å bli liggende under vann.

På andre tekniske områder tåler tøffingen sammenligning med ipaden godt. Betterilevetiden er nesten like god. Den har en 2 megapixel kamera i front og et 5 meagpixel kamara bak. Også oppløsningen på skjermen er god, 1024 x 768, den samme som første og annen generasjon iPad.

Lesebrettet har også 4G oppkobling, og dermed klar for neste generasjon mobilnett. Også på tilkoblingsmuligheter slår Toughpad iPad. Lesebrettet har HDMI-microutgan og leser for micro-SD-kort. Hurtigminne er på 1Gb og lagringsplassen på 16 GB.

To haker

Tøffingen er enda ikke kommet i salg, men skal være på markedet i juni-juli i følge Panasonic. Det værbeskyttete lesebrettet slår iPad på det meste, og bør være ypperlig for båtbruk. Apple blir vanligvis kritisert for høy pris, men denne gangen fremstår iPad som billig. iPad med 16 Gb minne og GPS koster 3.990. Panasonic Toughbook med samme lagringskapasitet koster over 8000 kroner. Til høsten kommer Panasonic med en mindre Toughbook med 7 tommers skjerm.

Toughpad har muligheter for å lese Micro SD-kort.
Toughpad har muligheter for å lese Micro SD-kort.
Med en stropp bak er lesebrettet ypperlig for navigasjon på ripa.
Med en stropp bak er lesebrettet ypperlig for navigasjon på ripa.
Lesebrett for tøffinger
Lesebrett for tøffinger