Mini AIS-nødsender
Mini AIS-nødsender

Mini AIS-nødsender

McMurdo Smartfind S20 er en personlig AIS-sender som veier kun 120 gram.

Publisert Sist oppdatert

Pressemelding fra ProNav

McMurdo er en engelsk leverandør av sikkerhetsutstyr, både for yrkesfartøy, fritidsfartøy, men også for personlig bruk.

For 2 år siden presenterte de Smartfind S10, den første personlige AIS’en på markedet. Nå har de designet Smartfind S20, også en personlig AIS, men med bedre spesifikasjoner og andre bruksområder.

• Smartfind S20 har både GPS og AIS teknologi innebygd, og gir dermed AIS-fartøy som befinner seg i nærheten, både nøyaktig GPS posisjon samt AIS-senderens unike ID-nummer.

• Smartfind S20 er svært liten i størrelse, og er beregnet for feste på redningsvest. S20 har 7-års batterilevetid fra fabrikkdato og veier kun 120 gram.

En personlig AIS behøver ingen programmering; den er allerede programmert på fabrikken med et unikt ID-nummer. Der er heller ingen abonnementsavgift.

Alle AIS’er sender på VHF frekvenser og dermed er rekkevidden relativ kort, mellom 3 og 4 nautiske mil typisk. Den vil selvsagt øke dersom personen som bærer AIS-senderen kommer seg høyere opp enn havoverflaten. Smartfind S20 er derfor ikke noen erstatning for den personlige nødpeilesenderen (Fastfind 220), men er et meget godt verktøy ved lokale søk. Sendetiden er dessuten 24 timer, hvor også GPS posisjonen hele tiden blir oppdatert. AIS-senderen har også et blinkende lys som gjør søket enklere i mørket.

Når en Smartfind S20 blir aktivert, vil alle fartøy innenfor VHF-rekkevidde, kunne se et AIS nødsymbol på sin kartplotter (dersom de har kartplotter med AIS funksjon og rett programvare).

Smartfind S20 er leveringsklar, og veiledende pris i Norge er kr. 2.813.