Vi seilte også feil, sier Plump

«Beluga Sailing Team» skipperen Chrstian Plump inrømmer overfor Seilas at de også rundet feil ved Jomfruland - Men vi snudde og rundet også det riktige merket sier han til Seilas

Publisert

Ved å runde feil merket seilte den tyske VM lederen innenfor begrensningsmerket ved Rødskjærgapet og for å ha korrigert feilen skulle båten ha seilt samme veien tilbake. Nå rundet den merket og seilte deretter til det korrekte rundingsmerket som ble rundet på reglementert vis før Beluga fulgte resten av klassen mot Persgrunden. - Vi tapte ca 20 minutter, sier Plump til Seilas og bekrefter at det var hans båt som først la inn protest på de tre båtene som nå er disket. Denne protesten ble imidlertid forkastet på formelt grunnlag før regattakomiteen leverte inn sin protest etter å ha sett trackingen. I øyeblikket ser det ut som om Plump og laget hans går fri etter rundingstabben.

Christian Plump stortrives på Hankø der forholdene har vært perfekte etter hans mening. Han er imidlertid glad for at dagens seilas er avlyst. - Vi har ikke noe på regattabanen å gjøre når det blåser med enn 25 knop, sier han. - 30 knop er absolutt maks, men da begynner det å bli dyrt med mye skader på utstyr og fare for sikkerheten til mannskapet sier han.

«Beluga Sailing Team» som før den siste seilasen imorgen leder klart i klasse 1, er en Evento 46 og er en av to søsterbåter bygget i 2004 til Judel/Vrolijks tegninger. Den andre var spansk, men er nå solgt til Sør Amerika. Plumps båt var opprinnelig bygget for italiensk regning.

- IMS er den eneste respittregeles som er rettferdig, sier Plump. - Skal man seile under ett respittsystem i Nord Europa er det IMS som gjelder. Ingen andre systemer fungerer, sier han. Aller helst ville tyskeren ha seilt i entypeklasse. - Hadde det vært en større flåte av Farr 40 i Tyskland og Skandinavia hadde jeg kjøpt en på timen, sier han. Nå følger han utviklingen av den nye X-41 med argusøyne. Det ser også ut tkl å være en fin båt, og blir det en større klasse kan det være tingen.

Plump berømmer mannskapet for den gode selingen her på Hankø. - De fleste har seilt med meg i mange år, sier han, men venter med å feire mesterskapet til etter morgendagens ene baneseilas.

Powered by Labrador CMS