Toffen viser gamle kunster
Går gjennom papirene med russiske myndigheter

Videre etter kort pitstop

«Northern Passage» benyttet anledningen til å besøke russiske Pevek for å etterfylle drivstoff, fylle ut nødvendige papirer og traff samtidig mannskapet på «Peter the 1st».

Publisert Sist oppdatert

Bildet over viser skipper Daniel og Børge foran «Peter the 1st» som har løftet akterskipet ut av vannet.

Dagens rapport fra Børge:

Grensevakter og tollfunksjonærer ankom fra Anadyr ved middagstider igår og de var svært hjelpsomme med å få fylt ut alle de nødvendige papirer. Yury fra den lokale grensevakten var til særlig hjelp og vi skylder ham en stor takk for å ha hjulpet oss gjennom denne nokså kompliserte prosessen.

Så snart papirene var i orden dro Stas til bensinstasjonen og ved hjelp av våre lokale medhjelpere Nicolay og Dmitry fikk han kjøpt 250 liter bensin. I tillegg tok han med seg varm kaffe og ferskt brød tilbake til båten. Igjen var vi tre glade seilere.

Vi hadde også gleden av å treffe de mange guttene og jentene ombord på «Peter the 1st», en meget hyggelig ekspedisjon. Roret deres ser ut til å være reparert, men de jobber fremdeles med propellhylsen, så de kunne ikke forlate havn idag, men håper å være underveis imorgen.

Vi ønsket hverandre lykke til og trygg seilas. Deretter startet vi vår trofaste lille 9.8 hk Tohatsu og la havnen i Pevek bak oss i helt stille vær. Det var knapt en krusning på havet.

Vi gjorde definitivt den rette beslutning da vi la innom Pevek for å fylle drivstoff.

Seilerne på «Northern Passage» ble minnet om at forholdene i nord kan være farlige. En storm rammet Tiksi i det farvannet gutta passerte bare for få dager siden. En taubåt med en besetning på 30 mann sank i stormen, bare tre av dem ble reddet.

Se oppslag på NRK.no