World Sailing League med store premiepenger

Russell Coutts, Paul Cayard og den portugisiske sportspromotøren Joao Lagos har idag offentliggjort planene om en ny verdensomfattende regatta for 70 fots katamaraner med USD 5 mill i premiepenger.

Publisert

The World Sailing League (WSL) skal bestå av 12 nasjonale lag som konkurrerer i identiske 70fots katamaraner som skal tegnes av de kjente franske konstruktørene Marc Van Peteghem og Vincent Lauriot Prévostt . Det er ventet at regattaene skal holdes på kjente seilsteder i Middelhavet, Nordeuropa, Midtøsten, Asia samt i Nord- og Sydamerika.

João Lagos er vel kjent i Portugal som tidligere spiller og kaptein på det portugisiske Davis Cup laget i tennis. Han har drevet sitt eget firma som sportpromoter siden 1977, primært innenfor golf og tennis. Nå skal han organisere den portugisiske regattaen i Breitling Medcup for TP 52s samt en regatta for Russell Coutts' RC 44 Class i Lisboa i 2007. Sammen med Cayard og Coutts som har forpliktet seg til å stille med hvert sitt lag i regattaen, representerer han den nødvendige kompetanse til å tilrettelegge den nye World Sailing League som skal starte først i 2009.

Til sommeren skal det bygges en prototyp som skal benyttes i resten av året med testing blant annet av baner som foruten en kryss lens bane for alle båtene samlet også skal bestå av tidsbetinget seiling samt slalom. De endelige seilasene skal legges på baner tett til land slik at publikum kan følge med fra start til mål.

Det skal også bygges et eget trasnportskip som skal kunne frakte båter og utstyr mellom regattaene.

World Sailing League vil fremstå som en direkte konkurrent til America´s Cup og vil for vesentlig lavere kostnader by på enda mer spektakulær seiling. Spørsmålet er om entypekonseptet slår an som seilsportens ypperste og mest prestisjefylte regattakonsept.

Havner, lag og sponsorer skal være klart i løpet av høsten 2007.

Powered by Labrador CMS