Øyekontakt mellom de fire første

Som vanlig er det tett mellom de fire første båtene i Volvo Ocean Race, og igjen er det Ericsson-båtene, Puma og Telefonica Blue som skiller seg ut

Publisert

Duellene mellom Ericsson 3 og 4, Puma og Telefonica Blue vil ingen ende ta i Volvo Ocean Race. Igjen  ligger de fire beste båtene innenfor to nautiske mil, og et uheldig seilskift kan skape store endringer i forholdet mellom dem.

Teleblue og Puma har siftet om å lede de første 24 timene på etappen, men igår etter middag overtok E3 som senere har greid å holde ledelsen, om enn ikke med mer enn et steinkast i forhold til de øvrige tetbåtene.

I øyeblikket seiler båtene skarp slør, men i løpet av de neste 12 timene vi de nå skåringspunktet, en linje som peker rett syd fra Newfoundland, og båten vil deretter ventelig måtte slå for å komme seg syd for eksklusjonssonen for is. Det kan gi nye strategiske opg taktiske muligheter for lederbåtene, og en mulighet for Delta Lloyd og Green Dragon til å komme seg opp i feltet.

Mest uheldig har Green Dragon, som ligger desidert sist i feltet vært. Under seilas gjennom en sverm av hummertegner ble flere av dem hengende fast i senkesværdet som ble skadd og måtte løftes ut for reparasjon. Green Dragon måtte lenge seile uten senkesverd og tapte verdifull distanse.

Rekkefølge kl 0700 GMT 18. mai

Værkart 0700 GMT 18. mai

Værkart + 12 timer

Powered by Labrador CMS