FRA 49ER FX TIL VOLVO OCEAN RACE: Martine Grael fra Brasil, som vant OL-gull på hjemmebane i Brasil, forsøker seg nå i Volvo Ocean Race.
FRA 49ER FX TIL VOLVO OCEAN RACE: Martine Grael fra Brasil, som vant OL-gull på hjemmebane i Brasil, forsøker seg nå i Volvo Ocean Race.

49er FX-stjerne satser på ny arena

De norske 49er FX-seilernes hardeste konkurrent satser på Volvo Ocean Race.

Publisert Sist oppdatert

Den brasilianske OL-vinneren Martine Grael (26), som sammen med sin makker Kahena Kunze, har vært Ragna og Maia Agerup og Helene Næss og Marie Rønningens hardeste konkurrent i 49er FX-klassen, forsøker seg nå på en ny arena. Hun har mønstret på »Team AkzoNobel» i Volovo Ocean Race.

Det forteller en pressemelding arrangøren av jorden rundt-seilasen Volvo Ocean Race har sendt ut.

Som far, så datter

Martine Grael er datter av Brasils mestvinnende seiler, Torben Grael (57), som har fem OL-medaljer i sin premiesamling. Torben Grael har også selv seilt Volvo Ocean Race flere ganger og vant regattaen i 2009 som skipper på den svenske båten «Ericsson 4». Han debuterte i jorden rundt-seilasen ved å seile en etappe om bord i Knut Frostads «Innovation Kvaerner» i 1997/98.

Nå fortsetter datteren Martine i farens kjølvann.

– Å ta skrittet fra 49er FX til Volvo Ocean Race er en veldig spennende mulighet for meg til å utvikle seilkunnskapene mine og min fysiske form, uttaler Martine, som vil være den første brasilianske kvinnen som deltar i Volvo Ocean Race.

Regattaen starter 22. oktober fra Alicante i Spania.

Gamle kjente

Om bord i «AkzoNobel» vil hun seile sammen med tre av mannskapene som faren, Torben Grael, hadde med seg om bord i «Ericsson 4» for åtte år siden; navigatøren Jules Salter fra England, vaktsjefen Brad Jackson fra New Zealand og brasilianske Joca Signorini.

Skipper om bord er nederlenderen Simeon Tienpont.

Morsom å ha om bord

– Med tanke på familien Martine Grael har vokst opp i er det ingen overrakselse at hun er blitt en så god seiler. Helt fra hun var liten har hun fått vite hva som skal til for å nå helt til topps. Men ved siden av sine seilkunnskaper er Martine en personlighet og morsom å ha om bord, sier skipperen om sitt nypåmønstrete mannskap.

Har seilt Færder’n

Torben og broren Lars deltok for øvrig for noen år siden i Færderseilasen om bord i Erling Lorentzens 57-foter «Saga», noe de også skulle ha gjort i år. Det ble imidlertid ikke noe av ettersom Lorentzen ikke hadde anledning til å stille til start.

Grael-familien og Lorentzen-familien er nære venner.