VM 5.5 meter 2023

VM 2023: Artemis»

Sølvet smakte som gull

Nergaard, Barne og Solli-Sæther var ett poeng fra å slå tidligere OL mester Mateusz Kusznierewicz

Publisert Sist oppdatert

Den siste regattaen ble en skikkelig thriller da norske «Artemis» satset alt på å ta igjen de fire poengene polske «Aspire» ledet med foran den siste seilasen ved Porto Cervo. Polakken gikk aggressivt etter den norske båten før start, men havnet selv i uføre mens «Artemis fikk en god start. Ved siste lensemerket var «Artemis» på 2. plass, mens «Aspire» rundet på sjette, akkurat nok bak til at nordmennene ville vinne VM, på samme poengsum, men med bedre plassering i den siste seilasen. 

Imidlertid seilte polakken seg opp en plass på den siste lensen og det var nok til å sikre VM tittelen. Mateusz Kusznierewicz var OL mester i Finnjolle i 1996 og har siden vært blant de beste i STAR, så å tape til ham er ingen skam. Nergaard var godt fornøyd med sølvet, og ikke minst at han slo de engelske seilerne, Louise og Peter Morton som seilte i hver sin båt og som etter sigende skal ha brukt i nærheten av 1.5 millioner pund på å utvikle ny design for 5.5 meterne.

Kristian Nergaard er Seilmagasinets lørdagsgjest 9. oktober og da vil leserne få innsikt i et langt og suksessfullt seilerliv.

Resultater