Ingen finanskrise for Navy

Navy på Høvik må jobbe lange dager for å hjelpe båtfolket med elektronikken.

Publisert

Folk som ønsker hjelp av oss nå må vente en måned før vi har tid, forteller Gunnar Neslein til Seilas. Det blir ikke mye familieliv, og det har vært 12-timers arbeidsdager siden februar.

Tar tid

Elektronikken har blitt enklere å sette opp, men systemene større, og båtene mindre fremkommelige. Det er svært vanskelig å si hvor lang tid en installasjon vil ta. Jeg kan kanskje klare å føre en kabel i en mast i løpet av 30 minutter, men det har også hendt at jeg har brukt 17 timer. Da satt kabelen seg helt fast og ville hverken opp eller ned. Vi kan derfor ikke gi noen nøyaktig pris på hvor langt tid en installasjon vil ta.

Samme pris som utstyret

En tommelfingerregel som kan gi en indikasjon på hva det vil koste å installere er at det vil koste omtrent like mye å sette inn utstyret som det koster i innkjøp, forteller Neslein.

Mye rart

Mange sparer penger på å installere elektronikken selv, men vi ser ofte at det fører til problemer. Vanlige feil på selvmontert elektronikk er at skjøtene av ledningene er for dårlig. Vi ser at mange bruker for dårlig koblingsmatriell. Det kommer fuktighet inn, metallet korroderer og elektronikken slutter å virke etter hvert. Det er gjerne de tynne NMEA ledningene som går først.