GRAND SOLEIL 44: «WindWhisper» med Aksel Magdahl som skipper, verdensmester i ORC B

Verdensmestere

Med 1. og 2. plass i dagens seilaser, kunne «WindWhisper» stryke disken fra i går og dermed sikre VM tittel i ORC klasse B.

Publisert Sist oppdatert

Aksel Magdahl sikret idag nok en seier som navigatør, etter tidligere å ha vunnet Ocean Race og sin klasse i Fastnet Race med sitt polske «WindWhisper» team. Mens de tidligere seirene har vært i VO65, vant Magdahl & Co denne gangen i en Grand Soleil 44P. Laget har vært suverene gjennom hele serien og bare om DSQ var blitt stående, hadde laget kunnet miste seieren. 

Med bare 1. og 2. plasser som tellende ble det en suveren seier i ORC klasse B der Torkjel Valland i «White Shadow» tok 5. plass.

VINNERE:
Axel Magdahl

I dagens siste seilas. fikk «WindWhisper en bra start  til tross for litt trøbbel i prestart manøvrene. 

– Vi var på riktig sted gjennom hele seilasen, sa Aksel Magdahl etter at mesterskapet var sikret.

Nest beste norske båt ble Sinergia 40 «Sons of Hurricases» som endte på 22. plass. Båten fikk en 10. plass som beste plassering. Jentene i »philoXenia» ble nummer 28 med en 19. plass som beste plassering. 

Samme konstruktør

Det ble et godt mesterskap for båtkonstruktøren Matteo Polli. Han står bak linjene på Grand Soleil 44P som vant klasse B. Polli har også konstruert Italia 11.98 som tok gull og bronse i klasse C. 

Resultater