LEDER: Polske «WindWhisper», med Aksel Magdahal leder ORC VM i klase B.

Leder ORC VM med to førsteplasser

«WindWhisper» fortsetter suksessen fra Ocean Race og Fastnet Race

Publisert Sist oppdatert

Aksel Magdahl seiler navigatør på polske «WindWhisper». Laget som deltok i The Ocean Race med en VO 65 seiler nå en Grand Soleil 44, og deltar i klasse B under VM i ORC i Kiel. I denne klassen er det tre andre norske båter, også Landmark 43 «White Shadow» som er en av favorittene. 

Vi har fått denne rapporten fra «WindWisper» navigatøren, Aksel Magdahl.

Det blåser mye her med samme lavtrykket som plager Norge om dagen. For mye til å seile kryss/lens baner i åpen sjø, de klarer ikke å legge banen, det blir mye sjø også. Så vi har seilt en distanseseilas på ca 20 NM både i går og i dag, med start helt inne fra Kiel. En del skader på seil blant båtene men det har gått greit for oss, litt slitasje blir det jo i 30+ knop.

NAVIGATØR: Aksel Magdahl seiler på en polsk båt under VM i Kiel.
WHINDWHISPER: Laget seiler en Grand Soleil 44, en relativt ny konstruksjon, utviklet av Matteo Polli. Båttypen vant VM i 2021 og 2022.

Vi har startet bra begge dager og jobber bra ombord i de skiftende forholdene så da har vi kunnet seile foran i fri vind. I dag var det skarpt ut fra start men vi klarte å heise og holde spinnaker før de andre så vi fikk de båtlengdene forsprang vi trengte for å komme litt unna flokken bak som dekket hverandre. Det er små marginer.

Vi gjorde også noen endringer etter den harde kryssen i går så i dag gikk vi bedre på kryssen.

Det er en bra gjeng ombord, vi er delvis samkjørte, fra Ocean Race laget er det meg og de yngste, det vil si polakkene. Så er det Marcin og Robert som har startet laget, samt Piotr som er dyktig trimmer. Bak i båten styrer Hugo Rochas, og Alfonso Domingos er taktiker. Joan Navarro er på baug/storseil avhengig av om det er manøver eller rett linje

Det har vært en fordel for oss å kunne seile fritt så langt, på baneseilingene blir det vanskeligere mot Landmark 43’ene og Swan 42 som nok vil angripe oss fra nå.

Torkjell Vallands Landmark 43 «White Shadow» ligger på 3. plass med 6. og 3. plass