Det norske laget fra Foiling Norway i USA

Norske foilere imponerer i USA

Kvitterte for invitasjonen til elitesamling ved å lede regattaen.

Det norske F69 laget med Alexander Ringstad, Eira Nilsson, Marcus Berthet og nederlenderen Jordan van Rooijen fikk en maksimal start på regattaen i Pensacola der de er invitert til å delta i en lukket regatta sammen med lag fra det amerikanske America's Cup laget «American Magic» det kanadiske damelaget i America's Cup og flere ungdomslag.

Marcus Berthet

Etter første dags seilaser var det norsk ledelse foran laget fra Antigua, Youth USA, Canadas damelag og to lag fra «American Magic». Det norske laget har vist seg å være klart best når det blåser og vant en av seilasene. I en annen seilas som ble kansellert etter mange kullseilinger, ledet det norske laget med 300 meter.

Det norske laget med Eira Nilsson, Alexander Ringstad, Marcus Berthet , Jordan van Rooijen og pluss Lars Ingeberg og Terry Hutchinson

Det norske laget fikk besøket basen for «American Magic» laget der Terry Hutchinson var vert. Den norske deltakelse i regattaen er et resultat av iherdig innsats fra Lars Ingeberg, finansiell støtte fra Helly Hansen, NSF, KNS og en rekke private givere. Nå jobbes det med å finansiere videre satsing for Alexander Ringstad og laget hans i den internasjonale serien for F69 båtene.

Foiling Norway på topp

Før dagens seilaser lå den norske laget på 2. plass, to poeng bak Antigua, men godt foran de øvrige. I dagens første seilas ble det norsk 2. plass med Eira Nilsson til rors, Alexander Ringstad på storseil og Jordan van Rooijen på flight control. Den andre seilasen vant det norske laget som derved har gjenerobret førsteplassen sammenlagt

Regattaen avsluttes i dag.