Slingsby til American Magic

New York Yacht Club har sikret seg den mest ettertraktede rormannen Fra SailGP til 37. America's Cup

Publisert Sist oppdatert

Tom Slingsby har tidligere vært med å vinne America's Cup for Oracle Team USA, men nå er han den ledende rormannen i SailGP, den regatta serien som ligger nærmest America's Cup når det gjelder fart og teknologi. Det er derfor ingen tvil om at det amerikanske prosjektet som ledes av Terry Hutchinson, har gjort et varp når de har sikret seg Slingsby som en del av rormannsteamet..

Slingsby har OL-gull i Laser fra 2012 og er verdensmester i flere klasse, blant annet Moth, der mange America's Cup seilere er rekruttert fra. I SailGP serien som foregår i entype 50 fots katamaran som ble benyttet i forberedelsene til de 35. America's Cup seilasene på Bermuda, har Slingsby vært ledende, noe som gjør ham til den mest ettertraktede medspiller på et America's Cup lag.

Team Australia, Tom Slingsby

Sailor of the Year

– Jeg er ekstremt spent på å komme tilbake til America's Cup-arenaen, sier Slingsby, - AC75-båtene er utrolig spennende båter, og jeg ser frem til å gjøre alt jeg kan for å hjelpe laget vårt i deres søken etter å bringe trofeet tilbake til USA og New York Yacht Club. Vi har talenter i verdensklasse om bord i båten og på land, og jeg er stolt og glad for å være en del av det. Slingsby ble i 2021 kåret til Rolex World Sailor of the Year av det internasjonale seilforbundet.

New York Yacht Club American Magic ble dannet i 2018 av milliardærene Hap Fauth, Roger Penske og Doug DeVos med den hensikt å vinne det eldste trofeet i internasjonal idrett. Laget konkurrerte i den 36. America's Cup i Auckland, New Zealand.

Konkurransefortrinn

– Folk er den mest verdifulle ressursen for enhver America's Cup-utfordring, og vi er glade for å ha Tom med på laget vårt, sier Terry Hutchinson, skipper og president for NYYC American Magic. -Som en tidligere vinner av America's Cup, vet Tom hva som skal til for å bestige det fjellet. Han har vist en utrolig evne til å få båtene opp på foilene, og hans dyktighet og erfaring vil være en enorm ressurs for American Magic fremover. Å ha Tom og Paul Goodison, begge olympiske gullmedaljevinnere og verdensmestere, som leder vår AC75, gir oss et konkurransefortrinn, sier Hap Fauth. - De to er harde konkurrenter som vinner på det høyeste nivå. Kombinert med resten av teamet som er i verdensklasse gir det oss en unik posisjon.

Lang vei frem

Slingsby blir med på laget senere i sommer i Pensacola, Fla., når NYYC American Magic setter opp treningsbasen sin og begynner å jobbe mot de 37. America's Cup.

American Magic må slå lag fra Storbritannia, Italia og Sveits for å utfordre tittelforsvareren New Zealand. Dette vil skje i Barcelona i oktober 2024.