Ocean Globe Race

Norsk båt i mimre-Whitbread

Anders Onsager tar famileåten til spennende sosialt prosjekt og inviterer mennesker med turbulent fortid til jorden rundt seilas.

Publisert Sist oppdatert

SKIPPER: 41 år gamle Anders Onsdager har bakgrunn fra marinen.

46 foteren «Queen Anne» har vært i familien Onsagers eie de fleste av de snart 50 år båten har eksistert. Den er Baltic Yachts byggenummer én og disse jubileene faller sammen med 50 års markeringen av Whibread Round The World Race som ble arrangert for første gang i 1973/74. 

Etter den enorme suksessen soloseilasen Golden Globe Race hadde i 2018/19 har initiativtakeren Don McIntyre ikke bare forpliktet seg til å arrangere ny soloseilas jorden rundt i 2022/23, og han har også lansert en seilas over fire etapper for fullt bemannede båter i 2023/24. Seilasen skal arrangeres i tradisjonelle båter tegnet før 1988 og i likhet med i Golden Globe Race må deltakerne klare seg uten elektroniske hjelpemidler.

Dette inspirerte 41 år gamle Anders Onsdager til å sette igang et prosjekt for å delta i regattaen. - Vi skal invitere mennesker som har en turbulent fortid til å være en del av mannskapet ombord på «Queen Anne». Båten vil fungere som en plattform og Ocean Globe Race som et initiativ for å finne veien tilbake til livet og selvfølgelig vinne regattaen, sier Onsager som er Seilmgasinets lørdagsportrert.

50ÅR: Baltic 46 «Queen Anne» blir den miste båten i jorda rundt-regattaen.