Anders Pedersens: Vei mot OL

– Jeg var vant til å kunne seile etter de eldre seilerne, men plutselig hadde jeg ingen å se etter.

Publisert Sist oppdatert

– Til nå har jeg vært en av de desidert raskeste på kryss i de fleste forhold. Så det, sammen med starten, er nok min største styrke. Vi har jobbet ekstremt mye med lensene for å komme opp på et nivå hvor det skal være mulig å vinne race. Målet er å være blant de raskeste i verden der også, selv om jeg kanskje ikke blir aller raskest.

I Rio forventes det en lett sjøbris. Opp til omtrent 14-15 knop. Ute på de ytre banene vil det kanskje bli en del bølger. Nærmere land er det ganske flatt vann, men mye strøm. Anders forventer at det blir mer utfordrende med strøm i Rio enn med vind. Det burde passe en mann fra Drøbak ganske godt.

Vi sitter på en benk i Drøbak Seilforening der Anders har seilt siden han var seks år. Vi prøvde å finne den gamle Optimisten hans uten hell, men den skal visst ligge her. Anders har åpenbart gått en god skole i likhet med en rekke drøbakseilere på hans alder. Drøbaksund Seilforening har fostret gode seilere på løpende bånd. Hvorfor ble det seiling, og hvordan har veien mot toppen vært?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her