LOGGBOK: Ifølge utviklerne vil den nye gratis-appen bli et godt alternativ til «gammeldags» loggbokføring.
LOGGBOK: Ifølge utviklerne vil den nye gratis-appen bli et godt alternativ til «gammeldags» loggbokføring.

Lanserer gratis logg-app

Den nye gratisappen «Loggbok» holder oversikt over det meste med båten din og turene du tar.

Mange fører turer, havneinfo, opplevelser og generell oversikt over båten i en bok eller i en hjemmesnekret digital variant. Disse løsningene kan nå erstattes av en digital løsning. Bak prosjektet står Redpill Linpro, som arbeider med åpne kildekoder, og firmaet kaller selv prosjektet for en «digital sommergave til alle båtfrelste».

Godt utvalg funksjoner

Turloggen har detaljer som oversikt over ankring fra dag og overnattingsturer, datoer, turområde, havner, favoritter, været, navn på gjester og notater. I tillegg har appen en vedlikeholdslogg, med faktainformasjon om båtens drivstoffnivå, tanking og forbruk, motortimer, sjø- og landsetting, samt vedlikehold. Du kan loggføre alle ankrings- og favorittsteder på det innebygde kartet og laste opp bilder, heter det i en pressemelding fra Redpill Linpro.

– Målet vårt var å lage en app som kunne være nyttig for å huske turer og havner, og enkelt finne tilbake til perlene senere. Målgruppen er fritidsbåtentusiastene, hvor havna ofte er like viktig som reisen. Båtlogg-appen er rett og slett en robust, digital versjon av den gode gamle loggboka, som mange har liggende, sier adm. dir. Preben Hassing i Redpill Linpro Development Service.

Foreløpig kun Android

Appen er tilgjengelig i Google Play på norsk og engelsk, men andre språk kan støttes og grunnlaget er lagt for at ny funksjonalitet kan slås på. Appen har en egen knapp der brukerne kan gi tilbakemeldinger og innspill.

– Mange av de som har utviklet appen er selv båtfolk, men siden vi også er «IT-nerder» startet vi med en versjon for Google Play. En Apple iOS-versjon kommer, men vi ville ha en ferdig versjon på en plattform, før vi gjør endringer i koden og slipper en Apple-variant, sier Preben Hassing.