ARC 2020 finish - Banzai

Ny ARC-rekord satt av en 42-foter

Det ble en rekordrask tur over dammen for TS42 «Banzaï» fra Belgia.

Publisert Sist oppdatert

Den lettbygde katamaranen brukte bare 10 døgn, 21 timer og tre minutter fra Las Palmas over til Rodney Bay i Karibia, og tilbakela 3091 nautiske mil. Det gir en snittfart på nesten 12 knop, dobbel hastighet av en vanlig turseiler.

TS42 er en katamaran bygget av Marsaudon Composites i Frankrike. Verftet har skal nå omprofilere merkevaren til ORC, og samtidig utvide serien med ny modell på 57-fot.

Duell mot mål

Vincent Willemart og mannskap satte ikke bare ny flerskrogsrekord i ARC med «Banzaï», de slo også Vendee Globe-veteranen Jean Pierre Dick som har deltatt i ARC hvert år siden han ble nummer fire i Vendee Globe for fire år siden. Dick seiler en 54-foter han har utviklet sammen med designeren Verdier som også har tegnet «Apivia» som nå leder Vendee Globe. Dicks båt, «Vitali the Kid» kan betegnes som en IMOCA med innredning.

Jean Pierre Dick seilte doubbelhanded sammen med Fabrice Renouard og hadde ledet fra start. «Banzaï» hadde fulgt «Vitali the Kid» jibb for jibb, og passerte ett døgn før målgang og vant med over en time.

Jean Pierre Dick fikk også en personlig rekord, seks timer raskere enn i 2018.

ARC 2020 finish - Banzai
ARC 2020 finish - Vitali The Kid