AVTALE: Niels Jeppesen og Urban Lagnéus vil utvikle nye modeller fra Arcona.

Niels Jeppesen blir Arconas nye designer

Mannen bak alle båtene fra X-Yachts skal også utvikle konkurrentens nye modeller.

Publisert Sist oppdatert

Arcona har vært uten designer siden Stefan Qviberg døde for tre år siden. Qviberg startet å tegne Arcona i 1980 og var på mange måter like viktig for Arcona som Jeppesen har vært for X-Yachts.

Niels Jeppesen har også tegnet båter for andre, men det var før X-Yachts ble dannet. I 1978 tegnet han Banner 30 og Revenge 36, to modeller sterkt inspirert av Bruce Farr. X-79 ble X-yachts første båt, lansert i 1979, og dansken fikk et stort navn etter å ha vunnet diverse VM i ¾-ton og en-ton på 80-tallet.

Egen designselskap

Siden 2005 har Niels Jeppesen drevet eget designselskap i Danmark som siter på stor kunnskap innen produktutvikling. Jeppesen vil ikke bare utvikle båtene, han vil også gå inn i Arconas styre.

Arcona fikk på sensommeren nye sjef, og er nå styr av Urban Lagnéus. Lagnéus er tidligere toppseiler, og har også lang fartstid fra Hallebrg-Rassy.

To konkurrenter

X-Yachts og Arcona har mange av de samme kvalitetene, og har også konkurrert om de samme kundene. Det blir spennende å følge disse to verftene i årene fremover, og hvordan Jeppesen vil påvirke Arconas valg.

– Niels har været tilknyttet X-Yachts frem til juli i år, hvor hans konkurrenceklausul udløb - jeg var godt klar over Niels ville gå til et andet værft, men jeg havde ikke lige set at det ville blive Arcona", og fortsætter "vi er absolut på fin talefod, og der er ingen hard feeling", sier Kræn Nielsen, X-Yachts sjef til baadmagasinet.dk.