NM Half tonn 2024

NM Half Ton 2024: King One Teamet

«King One» norgesmester i 1/2 tonn

Oppgradert standardbåt fra 1982 slo fra seg.

Publisert Sist oppdatert

Team «King One» med Espen Kamperhaug, Calle Andersen, Espen Guttormsen, Jostein Grødem, Sindre Sørebø, Eilert Kamfjord og Petter Hagelund tok en klar seier i årets NM som ble arrangert av Asker Seilforening og gjennomført fra 31. mai til 2. juni under svært lite vind i Oslofjorden.  Regattaen besto av lang distanseseilas som vektet 1.5 og som ikke kunne  strykes, kort distanseseilas som heller ikke kunne strykes samt to baneseilaser.

«King One»

Gammel traver

«King One» fra 1980 er tegnet av Jean Berret og er den samme båten som Poul Elvstrøm vant Half Ton Cup med i 1981. Dette førte til at Benetau satte igang serieproduksjon  av halvtonnere, First 30 E Evolution Nå, mange år og mange eiere senere, er det Espen Kamperhaug som har tatt over båten og fått den optimalisert, og som vi så under NM, båten biter stadig godt fra seg. 

En av de serieproduserte, «Coco», var eid av Erland Raastad og deltok som eneste norske båt i halvtonn VM i Hellas i 1982. Raastad hadde fått med seg Einar Aaby, Terje Olsson, Leif Tore Granås og Morten Aagaard om bord. Resultatmessig ble ikke VM-deltakelsen noen suksess. Det ble 27. plass av de 38 båtene.

VM-deltagelsen hadde imidlertid gitt Erland Raastad og laget god innsikt i hva som rørte seg på det ypperste nivået i halvtonn-klassen. De hadde også kommet i kontakt med konstruktørene Joubert/Nivelt, som va regnet som de beste konstruktørene av halvtonnere på denne tiden.

En ny «CoCo» ble bestilt, tegnet av Joubert/Nivelt og bygd i Frankrike. Den gamle «CoCo»-en ble solgt til Morten Bruenech og omdøpt til «Hang Over». 

Sølv: «Team Concord» Svenn Erik Hansen (Drammen seilforening Bror A. Berge (Bergens Seilforening) Peter Høeg (Oslo Seilforening) Lars Dressen (Oslo Seilforening) Arve Roaas (Færder Seilforening) Pål Hernes (Drammensfjorden Seilforening) Tore Glen Berg (Asker Seilforening))
Bronse: «Team Cantippa» Magne Tønnesen (Fredrikstad Seilforening Mia Marlene Tønnesen (Fredrikstad Seilforening) Tommy Tønnesen (Fredrikstad Seilforening) Stian Tønnesen (Fredrikstad Seilforening) Jan Olav Grundvig (Fredrikstad Seilforening) Claus Landmark (Kongelig Norsk Seilforening) Christian Nordby (Fredrikstad Seilforening))
Fikk pris for seilglede

Eli, Rolv, Justine (14) og Karl (11) fikk premien for å vise størst seilglede. De seiler for å ha det moro, ikke for å vinne og målet er å ikke komme sist i mål. Og det klarte de med glans. Justine på 14 år styrte båten inn til en flott 11. plass.

Resultater