Seminar i Asker Seilforening

ATLANTERHAV: Asker Seilforening innbyr til seminar med råd og tips til hvordan man skal takle Atlanterhavet.

Ramsalt om Atlanterhavet

Det vil handle om Atlanterhavet når Asker Seilforening inviterer til seminar for langturseilere.

Publisert Sist oppdatert

Atlanterhavet er det alle nordmenn må forsere når de skal på langtur, og havet; det er både fryktet og elsket. Mest elsket når man seiler med passaten fra Kanariøyene mot vest, fryktet når man skal tilbake og nordover og hjem igjen.

5. mars har Asker Seilforening trommet sammen en rekke erfarne seilere og kunnskapsrike mennesker for å snakke om Atlanterhavet. Arrangementet skjer på Oslofjordmuseet og er åpent for alle.

Temaene er mange

Knut Espen Solberg skal snakke om vær og klima i Nord-Atlanteren. Solberg, som selv er fra Asker, er en erfaren seiler og har ikke minst seilt mye i polare strøk.

Jan Krøger, som var med om bord i Swan 44-en «Kolibri» som måtte oppgis i Atlanterhavet, vil fortelle om deres opplevelse og hvilke tanker de har gjort seg etterpå.

Johan J. Petersen, som seilte jorden rundt i båten «Sorgenfri» vil komme med synspunkter om hva slags båt man bør velge, mens Birger Kullmann vil snakke om båtkonstruksjoner og hvilke fordeler og ulemper de har på havet når det drar seg til.

Christen With vil dele sine synspunkter når det gjelder valg av seil og hvordan seil og rigg kan forberedes og repareres, mens Nils Nordenstrøm, som avholder ISAFs sikkerhetskurs, vil snakker om sikkerhetsutstyr man bør ha med seg når man skal legge ut over Atlanterhavet.

Sindre Mathias Nilssen og Erlend Tobias Sund vil fortelle om hvordan det er å seile en 28-foter i høy sjø.

Rift om plassene

– Vi har plass til 150 mennesker i Oslofjordmuseet, og jeg har en følelse av at det kommer til å bli fullt, sier Ole Gunnar Tveiten, som er leder for Asker Seilforenings skipperskole, som har et imponerende program gjennom vinteren.

– Dette blir en riktig salt dag, sier han.

Påmelding skjer på Asker Seilforenings nettside.