SailGP

Ben Ainslie sier farvel til SailGP

Mye nytt i SailGP

Omkalfatring i lagene før regattaen i Abu Dhabi til helgen.

Publisert Sist oppdatert

Mubadala Abu Dhabi Sail Grand Prix presented by Abu Dhabi Sports Council finner sted kommende helg, 13. og 14. januar. Det blir første gang regattaen finner sted i UAE hovedstaden.

Dette skjer etter regattaen i Dubai der det aldri har vært en tettere finale og der Sir Ben Ainslie eilte sin siste seilas som skipper på det engelske laget. Han erstattes nå av den dobbelt OL vinneren i Finnjolle,  Giles Scott som fikk trene med laget i Dubai og er klar for sin debut i Abu Dhabi.

Nytt italiensk lag

Også Jimmy Spithill forlater sin plass som sjefen for USA SailGP Team. Han skal isteden jobbe med å få frem et nytt italiensk lag for den 5. sesongen der han sikter på en generasjon nye seilere, ikke ulikt det som ser ut til å være policien på Luna Rossa Parada Purelli laget i America's Cup. Både Ainslie og Spithill oppgir som grunn at det er på tide å slippe til en ny generasjon seilere. Ainslie vil i tillegg bruke mer tid på familien ettersom ENEOS Tem GB i seg seg sels tar mer enn nok tid. 

Tom Slingsby som har hatt pappaperm i forbindelse med sin første som nylig kom til verden er nå tilbake i SailGP, men uttaler at han er skuffet over at neste generasjon ikke har fått mer plass, og at det nå er på tide at Spithill og Ainslue, som begge er midt i 40 årene gir plass til de yngre. - Men de må første vise at de er gode nok, sier Slingsby.

Danske båten med ny rormann

En annen rormann som vil bli savnet i Abu Dhabi denne helgen er Rockwools Nicolai Sehested som også har pappaperm på grunn av fødsele til sitt barn nummer to. Til å fylle hans plass kommer Nathan Outteridge fra det sveitsiske SailGP Team. Med kjælenavnet ‘wind-whisperer’, kan han være rett mann i Abu Dhabi denne helgen da det er spådd lite vind. - Nicolai har gjort en fantastisk jobb med å lede det danske laget der alle seilerne nå virker trygge og fulle av selvtillit, sier Outteridge. 

Program

Day One Racing: Saturday, January 13, 2.00 p.m. - 3.30 p.m. GST. 11.00 - 12.30 norsk tid. Day Two Racing: Sunday, January 14, 2.00 p.m - 3.30 p.m. GST

Stilling etter seks regattaer

1 Australia 52 points

2 ROCKWOOL Denmark 41 points

3  New Zealand 40 points

4 Emirates GBR 38 points 

5 United States 35 points

6 Spain 33 points

7 Canada 32 points

8 France 31 points

9 Switzerland 15 points 

10 Germany 10 points