Hva lederne mener: Bodø Seilforening

BODØ: Leder i Bodø Seilforening Bernt Aanonsen.

Åpen seilforening i 40 år

Publisert Sist oppdatert

I 40 år har Bodø hatt en seilforening. Seilforeningen slik jeg kjenner den, har vært en åpen forening. Tirsdagene har det vært arrangert seilaser, og det har vært mulig bare å møte opp og få bli med en båt. Slik kom jeg selv med for 17 år siden.

Vi hadde bestemt oss for å kjøpe seilbåt, og jeg ville bli kjent med seilingen i Bodø. Det var lett å bli med, jeg følte meg velkommen og slik tror jeg det har vært for mange.

Enhver forening trenger stadig rekruttering for å overleve. I idrett og konkurranse blir det også mer moro om det er flere med. De fleste vil og kjenne en egen glede over å gi videre noe en selv er glad i. En forenings oppgave er å fremme den aktiviteten som en er samlet om.

Men for å drive seilkonkurranse må en også være med i seilforbundet, og gjennom det er vi medlemmer av Norges idrettsforbund. Dette betyr at vi har forpliktelser etter norm for idrettslag som sier: Arbeidet skal preges av frivillighet, demokrati, lojalitet og likeverd. All idrettslig aktivitet skal bygge på grunnverdier som idrettsglede, fellesskap, helse og ærlighet.

Og vi må også tenke gjennom hva vi som forening ønsker med vår aktivitet. Vil vi noe utover det å ha et sted å kose oss med vår favorittaktivitet?

Jeg mener vi bør forplikte oss på å fremme seilkunnskap og erfaring, sikkerhet til sjøs og godt sjømannskap, og med dette fremme seilgleden ikke bare hos våre medlemmer, men også hos andre. Det kan vi fortsette med ved å være en åpen forening og gi tilbud til byens befolkning til seiling på tirsdager og med kurs. Kanskje kan mottoet være: Bodøvinden; ren glede!