Hva lederne mener: Bundefjorden Seilforening

Vi trenger fortsatt støtte!

Publisert Sist oppdatert

Jolleseilerne satser. Det koster «litt», og så «lønner» det seg. Resultatene kommer – og da føles det godt. Lysten og viljen til å fortsette treningen og den tilhørende reisingen til stevner og samlinger øker, særlig når de opplever positiv støtte rundt gruppen sin. Flere dras med og de gode resultatene oppnås – år etter år. Dette har vi fått til i Bundefjorden Seilforening. Vi er stolte av det.

Å få til denne «positive støtten» år etter år krever at foreninger og lag som oss har noen ildsjeler i egne rekker. Disse ildsjelene er også en «gruppe» som på samme måte som utøverne, har behov for positiv støtte rundt seg for å opprettholde trykket og gjerningen som ildsjeler over tid. Da blir det bra, og barne- og ungdomsidretten oppnår jevn rekruttering og gode resultater.

Vi har fått til dette i BSF i mange år. Særlig vil jeg fremheve støtten og samarbeidet mellom storbåt-miljøet og jolle-miljøet. Vi skal internt i foreningen støtte ildsjelene våre. Det vil vi – og skal vi! Det er også svært mange utenfor som støtter oss, inkludert Bystyret i Oslo som 22. juni i år godkjente leieavtalen vår for Myren. De så verdien av det vi gjør som dugnadsbasert organisasjon.

Men – den positive Myren-beslutningen i sommer kom ikke av seg selv. Dessverre var det slik at i hele den fem år lange kampen frem til «JA», opplevde vi ikke å få konstruktiv dra-hjelp fra offentlig forvaltning for rask og god løsning. Vi dro den jobben i land.

Så er det september – og vi har i BSF akkurat fått nytt brev fra Plan & Bygningsetaten. I brevet sier de at de iverksetter tvangsflytting av de gamle, midlertidige installasjonene vi har på Myren. Det er disse installasjonene som satte i gang kampen for fem år siden. Hvorfor setter Plan & Bygg i gang dette vedtaket akkurat nå? Ganske sikkert initiert av «noen» som en skikkelig takk for sist. «Noen» greide ikke å hindre at vi fikk leieavtale for Myren. Vel, da angriper «noen» på neste mulige sak på BSF, installasjonene på Myren. Hva angripes i neste omgang igjen? Ganske sikkert byggesøknaden for erstatningsbyggene vi vil sette opp for å erstatte den gamle containeren.

«Noen» klarer ikke å ødelegge støtten vi gir ildsjelene våre. Vi skal opprettholde satsingen slik at resultater og rekrutteringen nås. Men – «noen» brenner opp mye eget krutt og mye krutt hos oss. Helt unødvendig! Er det ikke på tide å samarbeide i stedet og få til en løsning alle er tjent med – raskt? Vi er klare.

Til «noen»: Ta kontakt for konstruktivt samarbeide i høst.

Til alle: Vi trenger fortsatt støtte til å sikre vår barne- og ungdomsvirksomhet i BSF.

Heldigvis er det mye igjen av seilsesongen – det er godt å blåse ut på sjøen.