The Ocean Race

Team Holcim-PRB gjør seg klar

Mast og båt må forenes før starten av etappe 5 i The Ocean Race

Publisert Sist oppdatert

Når det nå nærmer seg den femte etappen, har Team Holcim-PRB totalt 19 poeng, med ett poengs ledelse over 11th Hour Racing Team og Malizia, som er likt på 18 poeng. Men før startskuddet går søndag 21. mai må båten være rigget og klar etter det fatale mastebrekket på den fjerde etappen og som førte til at den sveitsisk registrerte båten fikk null poeng på denne etappen.

Den kommende etappen, fra Newport R.I. til Aarhus gir dobbel poengscore vil være avgjørende for om Holcim-PRB fortsatt vil være med i kampen om sammenlagtseieren i denne utgaven av The Ocean Race.

Skipper Kevin Escoffier er godt klar over at tiden er stram, og at den nøye planlagte logistikken må klaffe hundre prosent. Den nye masten fra Lorient kom til amerikansk jord på onsdag og arbeidet med å gjøre den klar er i full gang. IMOCA-båten er fortsatt ombord på et lasteskip, som forventes å nå Newport onsdag 17. mai. Teamet vil da bare ha fire dager på seg til å forberede Holcim-PRB til start. Dette skal være mulig så sant det ikke dukker opp uforutsatte problemer.

Styrker laget med Charles Caudrelier

Charles Caudrelier - Volvo Ocean Race 2017-18
Charles Caudrelier - Volvo Ocean Race 2017-18

Etter å ha vært i Newport siden onsdag, venter Kevin Escoffier nå på resten av mannskapet til å klargjøre båten. Han har valgt erfarne seilere som er kjent med båten for denne transatlantiske etappen. Blant dem er Charles Caudrelier skipper på vinnerbåten i Volvo Ocean Race i 2017-18. Ellers vil det være besetningsmedlemmer som allerede har seilt ombord Holcim-PRB i The Ocean Race, inkludert de britiske seilerne Abby Ehler og Sam Goodchild. Yann Riou vil ta ansvar for foto- og videoproduksjon som ombordreporter.

Mannskapsvalget var selvsagt viktig, som det har vært for hver av de foregående etappene og vil være for de som kommer. For denne etappen ønsket Kevin Escoffier å sette sammen en sterk kjernegruppe og inviterte Charles Caudrelier til å dele sin erfaring og ta på seg rollen som navigatør. De to seilerne har kjent hverandre lenge, og Escoffier var blant mannskapet i Dongfeng Race Team som ble ledet av Caudrelier da de vant Volvo Ocean Race 2017-18. - Min idé var å gjenforene kjernen i mannskapet, sier Escoffier. Sam Goodchild kommer tilbake etter å ha hatt en liten hvile. Abby Ehler kommer tilbake i god form og like motivert som alltid. Jeg henvendte meg til Charles Caudrelier, som vil være navigatøren om bord. Jeg valgte Charles fordi han er en jeg kjenner veldig godt, som er svært motivert og som har stor erfaring i The Ocean Race. Vi kommuniserer godt sammen, og han kan bidra med mye ytelsesmessig på båten. Jeg tror vi begge har en lidenskap for teknologi og ytelse. Vi er også fullt dedikerte til sporten, og det er noe jeg setter stor pris på. Vi har begynt å jobbe med været og diskutere pilotinnstillinger, polarer etc. forteller Kevin Escoffier.

Abby Ehler og Sam Goodchild har allerede konkurrert i to etapper av The Ocean Race ombord på Holcim-PRB, inkludert den tredje etappen i Sørishavet. Begge gleder seg til å være tilbake ombord. Abbys erfaring med tre tidligere jordomseilinger og Sam Goodchilds ekstreme motivasjon vil utvilsomt være verdifullt for denne etappen. - De er to veldig gode seilere som allerede har imponert meg med sine kvaliteter og ferdigheter i de foregående etappene. For meg er de blant pilarene i teamet. Sammen har vi gjennomført tre fjerdedeler av jordomseilingen når det gjelder utseilt distanse, legger skipperen på Holcim-PRB til.

Kevin Escoffier vil forlate Newport med et sterkt og erfarent lag. Skipperen er fast bestemt på å prestere bra igjen etter tilbakeslaget i fjerde etappe. - Vi tar en ny start, og selv om vi ikke fullførte den siste etappen, var ledelsen vår komfortabel nok til å holde oss i ledelsen i The Ocean Race. Selv om den kommende etappen er viktig, er det fortsatt er 50 % av poengene som skal tjenes frem til målgang i Genova i juli. Så, vi er bare halvveis i løpet. Og tempoet kommer bare til å øke. Jeg vet dette av erfaring, så vi må holde fokus, forklarer skipperen til prosjektet GO CIRCULAR.

Nord for England på vei til Aarhus

Den femte etappen av The Ocean Race, som dekker 3500 nautiske mil, lover nok en gang å bli en intens fight. - Jeg forventer at det blir kaldt. Det er en etappe vi ikke gjør så ofte. Jeg har foretatt flere transatlantiske kryssinger i denne retningen, men alltid for å komme til Frankrike. Å reise til Danmark vil ta oss nord for De britiske øyer. Det endrer spillet fullstendig når det gjelder værstrategi, og det er noe nytt for meg. Vi må spille rundt isgrensen, ikke langt fra Newfoundland. Det kommer til å bli en veldig interessant etappe, avslutter Kevin Escoffier.

GUYOT environnement - Team Europe i Halifax

GUYOT i Halifax
GUYOT i Halifax

Den andre båten som mistet masten på siste etappe, GUYOT environnement – Team Europe er nå kommet til Halifax fire og en halv dag etter uhellet, etter en snitthastighet på mellom tre og fire knop. Underveis gikk de tom for diesel, noe som ikke bare gikk utover fremdriften, men også stoppet generatoren som ga strøm til instrumentene. Heldigvis fikk de praiet et skip i nærheten for fikk overført 150 liter diesel til havaristen. Teamet håper nå på en rask transport med skip til Europa og så får omstendighetene avgjøre om båten igjen kan komme inn i racet.