Mesternes Mester 2023

Kjemper for OL-plass Pia Dahl Andersen og Nora Edland og prioriterer trening før avgjørende OL uttak.

Tre lag med vinnersjanser uteblir fra Mesternes Mester

Landslagsseilere prefererer trening i utlandet fremfor Mesternes Mester til helgen. 

Publisert Sist oppdatert

Når resten av seilereliten kjemper om kongepokal og mesternes mestertittel trener tre av våre beste seilerlag i utlandet. Pia Dahl Andersen og Nora Edland og Helene Næss og Marie Rønningen er alle i Vilamoura i Portugal der de trener opp mot EM i 49erFX i begynnelsen av november. Dette mesterskapet kan bli avgjørende for OL-uttaket til Paris 2024. Per idag ligger lagene likt i poeng og det laget som gjør det best i EM vil trolig sikre OL-billetten.

Herman Tomasgaard ligger i hardtrening på OL-banene i Marseilles med treneren Anton Garotte og de andre seilerne Tomasgaard har et treningssamarbeid med. Han prioriterer også treningen fremfor mesternes mesterskap.

Herman Horn Johannessen er overode i Horn Johannessen klanen

Sterke seilerfamilier i mesternes mesterskap

Noen seilerfamilier er særlig sterkt representert i årets regatta. Det gjelder først og fremst familien Horn Johannessen som har med hele fem seilere, brørdene Herman, Christen og Lars som seiler på hvert sitt lag. Lars, som representerer Andunge har også sine to barn Smilla og Magnus på laget. 

Familien Mathisen fra Risør har også sterkt lag med fire seilere. Vinnerne av NM for 12.5 kvm Erik Mathisen har datter Tiril og sønn Mads på laget, mens en annen sønn, Thomas seiler med Kristian Nergaard. Ida Katrine Berthet har søsteren Linda (Andersen) Cerup-Simonsen på laget, mens sønnene Markus og Mathias seiler sammen på laget som er kvalifisert etter Markus´ EM seier i  WASZP, mens Eivind Melleby har sønn Sigurd og Ole Frederik Melleby på laget foruten at Martinius Melleby Hopstock representerer Optimist gutter

Famiien Toll-Kjær er representert ved Ferdinand Toll-Kjær som har med både mor Carlolina Toll og far Terje André Kjær på sitt lag.