IKKE A4: Kristin Songe-Møller har valgt å stikke ut sin egen kurs immen seilverdenen, og hun jobber målbevisst for å nå målene sine.
TO ROR: En del av trimmingen med en Figaro II er å stille inn vinkelen på rorene, og for å kunne gjøre det må Kristin krype helt akter innunder cockpiten.
I BLEST OG REGN: Været stopper ikke Kristins seilaser rundt om i Skagerrak. Ikke sjøsyke heller.
FINE ØYEBLIKK: Selv om Kristin driver seg selv hardt på treningsøkter, byr turene også på mange flotte naturopplevelser.
SITT ANDRE HJEM: Figaro II-en er blitt Kristin Songe-Møllers andre hjem. Det er en effektiv arbeidsplass for å kunne seile fort, men komforten er det så som så med.
TRIM: Å seile en Figaro II krever konstant trim, og her er det vantene som får en omgang med stramming midt på svarte natten.
VEDLIKEHOLD: Regattaseiling krever mye vedlikehold; maskineriet må være funksjonelt. For eksempel må vinsjene yte sitt beste til enhver tid og da trenger de smøring.
LEK: Kristins seiling er ikke bare blodig alvor ? det er også tid til å leke seg litt ? for eksempel ved å rigge til en trapes.
FEM MINUTTER: Høneblundene blir ikke lange og de blir tilbrakt i full mundur. Vekkeklokka står på fem minutters intervaller.
KØYAS PERSPEKTIV: Dette er Kristins perspektiv når hun hviler. Hvert femte minutt tar hun et blikk på PC-en eller kikker opp av luken.
SKUER FREMOVER: Kristin Songe-Møller har satt seg mål som soloseiler og skuer fremover. Etter en hel sesong med effektiv trening føler hun seg bedre teknisk og fysisk rustet enn noensinne til å ta opp konkurransen med de internasjonale stjernene.

Jenta utenfor boksen

Kristin Songe-Møller har seilt og trent mer enn de aller fleste i år, men hun har ikke seilt en meter på regattabanen. Hvorfor i all verden har hun ikke det?

Publisert Sist oppdatert

De som kjenner Kristin Songe-Møller eller følger henne på Facebook, vet at hun ikke har lagt soloseilingen på hylla, selv om hun ikke har figurert på en eneste startliste i shorthanded-regattaer denne sesongen. Hva hun egentlig har drevet med denne sesongen, er det imidlertid mange som har lurt på, og de har spurt seg: Er jenta rett og slett blitt litt sprø?

Kristin Songe-Møller ler.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER