«Escape» med Susanne og Tom Gabrielsen.
Vilde på «Ronja» øver på noter og sanger hun skal spille på Saint Lucia.
Lars Bjønnes' «Odin».
MÅTTE VENTE: Harald Wendelbo.

Endelig av gårde

Etter å ha måttet gå tilbake til havnen i Las Palmas for å vente på deler til autopiloten, er nå også norskfranske «Himing Glaeva» godt i gang med ARC-seilasen. De norske båtene sender stadig oppdateringen på ARC-loggen.

Publisert Sist oppdatert

SEILKLAR: Den franskregistrerte Hanse 350 «Himing Glaeva» med norske Harald Wendelbo har nå forlatt Las Palmas.

– Det som kan repareres, er nå reparert, skriver Harald Wendelbo i loggen, og viser først og fremst til den nye motoren til autopilpten som forsinket starten. I tillegg har han byttet ut fokken med en genua, og skaffet medseiler Jean Pierre nye sko til hans vodne hæl. Det hører nemlig med til historien av nordmannens seilerkamerat forstuet hælen to dager før ARC-starten, og fikk beskjed av legen om å holde seg helt i ro. Sånn sett var det kanskje ikke så dumt at starten ble forsinket for de to, som seiler shorthanded over Atlanteren.

Unasett, Wendelbo og co er storfornøyd over å ha startet ARC-seilasen og skriver følgende:

– For en herlig følelse å være på vei igjen, og synge og tralle «C`est la belle vie»  med den sangstemmen jeg har igjen, og ta de siste telefonene, mens vi sakte med sikkert mister de siste Euro-myntene av syne ...

«Ronja» skriver på ARC-sidene om en meget fornøyd og munter skipper, og lanserer flere teorier og årsaken til det gode humøret. En av dem er at båten for øyeblikket ligger bedre an enn forventet.

For å få tiden til å gå har yngste mannskap, 11-årige Vilde, satt i gang å øve på sangene hun skal fremføre på strandfestlighetene  som venter i Saint Lucia. Listen ser foreløipg slik ut:

1. Tom Dooley (1st verse only)

2. Glade Jul (Norw. Xmas carol)

3. Let it be (but we don't know it yet)

4. Balladen om Frederik Aakare (where we hope the Captn of Go Beyond will make a special apperance)

Om bord i «Odin» har Lars har støpt og reparert roret, som nå ser ut til å virke fint. 

– Vi går sakte med tre rev i storen for å gi roret mest mulig  avlastning. Trolig er vi sist av de norske nå, fordi vi bare har puslet  avgårde det siste døgnet. Men i MORGEN håper vi på spinnaker!!, skriver mannskapet på X-452 «Odin».

Siste rapport fra «Escape» lyder følgende: