2017 kort oppsummert

SKAGEN RACE: Kristiansand ble for første gang benyttet som startsted for Helly Hansen Skagen Race.
SKAGEN RACE: Kristiansand ble for første gang benyttet som startsted for Helly Hansen Skagen Race.

Et aktivt år i Christianssands Seilforening

Regattaer, treninger, kurs og dugnader er blant aktivitetene Christianssands Seilforening har gjennomført i år.

Publisert Sist oppdatert

Christiandssands Seilforening har hatt en aktiv sesong, og i 2017 har foreningen arrangert både store og små regattaer, og andre type arrangementer. I tillegg har medlemmene stilt opp på dugnader og nedlagt et betydelig arbeid på Kjeltringholmen.

Helly Hansen Skagen Race. Vi hadde start i Helly Hansen Skagen Race i samarbeid med Bærum Seilforening i Kristi Himmelfartshelgen i mai.

Event-seilas. Så hadde vi i samarbeid med Vågsbygd Seilforening en stor «Event Seilas» for rundt 130 IF-ansatte. Da ble det mange seil på fjorden en lørdag formiddag. Det var et meget vellykket arrangement.

Klubbhuset. Det har vært utført mye dugnad ute på seileranlegget på Kjeltringholmen. Her er det blitt satt inn møbler i 2. etasje og utemøbler er blitt snekret. Midlertidig strøm er i orden, så bygget kan lyssettes når vi er der. Men vi har nylig kjøpt oss inn i strømkabelen til øya, så nå får vi permanent strøm, og da blir stedet straks mer brukelig.

Skal vi få rommene i 1. etasje klare for bruk, er det behov for mer dugnadssnekring, og det gjenstår også litt listing i 2. etasje. Vi bør også få lagd en bedre gangvei ned til 1. etasje før noen sklir på fjellet.

Jolleseilerne. Det har vært trening av de aktive unge seilerne våre, og det ble deltagelse i nordisk i Optimist-klassen for to av dem, og deltagelse i norgescup for flere.

Vi har gjennomført nybegynnerkurs i august og september, og Geir Odmar Heldal har arrangert vår- og høstcup internt i klubben.

Klubben har gått til anskaffelse av to Laser-joller, slik at de eldste optimistseilerne kan prøve seg i større joller. Disse jollene kan også benyttes av andre medlemmer i klubben.

Trener. Trenersituasjonen i foreningen er mer krevende. Vi må finne en erstatning for Lene Hjellestad fra Bergen, som er på vei til å avslutte studiene ved UIA. Hun har gjort en fin jobb, og vi vil savne henne. Heldigvis har Lene sagt ja til å være med på torsdagstreningene i gymsalen på brannstasjonen som vi har leid én time i uken (åpen for alle medlemmer).

Race Weekend. Den siste helgen i august arrangerte vi det tradisjonelle Christianssands Seilforening Race Weekend med Sørlandscup for unge seilere i joller. På en annen bane hadde vi regattaer for Musto Skiff, Melges 24 og Expresser, og i tillegg var det en shorthanded-regatta rundt Oksøy.

Dette todagers-arrangementet krever innsats av frivillige i klubben for å bemanne de ulike arrangementene.

Her stilte spesielt foreldrene i jollegruppen solid opp.

Det er en viktig del av klubbens aktivitet, og det gir god kunnskap og kompetanse når Christianssands Seilforening søker på større arrangementer.