ÅSANE SEILFORENING

FERGE: En slik båt håper Åsane Seilforening å kunne sette i drift som ferge ut til Storøen.
FERGE: En slik båt håper Åsane Seilforening å kunne sette i drift som ferge ut til Storøen.

Et skritt nærmere ny båt

Å ha tilhold ute på en øy har sine utfordringer, men også løsninger.

Publisert Sist oppdatert

Åsane Seilforening holder til ute på Storøen i Eidsvågen, og eneste transport ut dit er båtveien. Og for å gjøre øya mer tilgjengelig, jobber foreningen sammen med med Bergen og Omland Friluftsråd om å få en transportbåt som er noe mer enn bare en jolle. Men slikt koster penger.

En søknad til Sparebankstiftelsen SR-Bank ga imidlertid uttelling for Åsane Seilforening.

STOR GLEDE. – Vi er glade for at Sparebankstiftelsen SR-Bank valgte samarbeidsprosjektet mellom Friluftsrådet og Åsane Seilforening som det prosjektet i Hordaland de ønsket å støtte i forbindelse med Friluftslivets år, forteller leder Arne Berven på foreningens side i nyeste utgave av SEILmagasinet.

– Sparebankstiftelsen SR-Bank ønsket å støtte samarbeidsprosjekt med friluftsrådene innenfor formålet friluftsliv, og vi er veldig glade for støtten til økt sjøbasert friluftsliv, sier Åge Landro, daglig leder i Bergen og Omland Friluftsråd.

250 000 KRONER. Fra Sparebankstiftelsen fikk de 250 000 kroner som går til delfinansiering av en felles transportbåt til Storøen. Båten skal eies av Åsane Seilforening, men brukes av både Åsane Seilforening og Bergen og Omland Friluftsråd. Båten er tilpasset funksjonshemmede med sin bauglem, og den kan transportere 12 voksne personer.

– Målet er at båten skal bidra til å gjøre øya mer tilgjengelig for skoler, barnehager og allmennheten. Båten er også tiltenkt som startbåt og sikringsbåt ved seiltrening, skriver Berven.

I forbindelse med overrekkelsen fikk representanter fra SR-Bank en omvisning og gjennomgang av den spennende historien på øya. De fikk også delta på seiltreningen i en av foreningens sikringsbåter.