Færderseilasen 2018

FÆRDER'N: 70-fots lange «Green Dragon» vil vekke oppsikt i feltet under Færderseilasen.

Volvo 70 seiler Færderseilasen

VOR70 «Green Dragon» ligger nå i Tønsberg og er påmeldt i den største Nor Rating-klassen.

Publisert Sist oppdatert
RASK: «Green Dragon» trenger litt vind for å få utnyttet fartsegenskapene. Det spørs om det blir i Færdern.

«Green Dragon» deltok i Volvo Ocean race i 2008-2009, med Ian Walker som skipper som en irsk/Kinesisk båt. Under Færderseilasen skal den seile med Østerriksk flagg, og med Herman Wessel som skipper. Båten er konstruert av Reichel Pugh, og kom på podiet under en etappe da den var med i Volvo Ocean race. Båten endte på 5. plass totalt.

Raskeste båt i feltet

«Green Dragon» vil gi «Wolfpack», «Proxflyer» og «Raa Glede» en tøff fight. I de lette forholdene som er meldt er det ikke opplagt at den 70-fots lange Volvo Ocean race-båten er først ute av fjorden. Slik vae det i hvert fall ikke i 2007 hvor «Ericsson» deltok, og ble liggende i Drøbaksund sammen med turseilere.

«Green Dragon» har fått ett Nor Rating-tall på 1.6565, mens «Wolfpack» har 1.3738, og «Proxflyer» 1.3269. Til sammenligning har Landmark 43 1.1391.

På vei til Göteborg

«Green Dragon» er en av tre VOR 70-båter som skal delta i Legends Race som arrangeres i forbindelse med Volvo Race i slutten av juni. Der vil den møte «Ericsson 4», samt «Telefonica Blue». «Green Dragon» ligger nå i Tønsberg og er synlig både på webkamera og AIS. 

 

 

TØNSBERG: «Green Dragon» ligger til kai på østsiden av Tønsberg.