Solgangsbris ved Slemmestad

Flere klassiske treseilere og deltagere i shorthanded-klassen har nå rundet merket ved Slemmestad i fin sønnavind, og første IF skimtes. Se video.

Publisert Sist oppdatert

Slemmestad

 Feltet i Færderseilasen har strukket seg godt ut i løpet av ettermiddagen. Fra 18-tiden og fremover har fortroppen av klassiske treseilere og shorthanded-deltagere rundet merket her ved Slemmestad. De seiler nå sørover gjennom Drøbaksund i god fart.

Først rundt merket har var Tom Knudsen med 8-meteren IF, bare noen meter foran Swan 45 Sorro seilt av Thomas Robberstad, som kom slørende østfra i full fart. Noen hundre meter bak fulgte 8-meteren Wanda, som ledet tidligere i seilasen, men som ble liggende litt lenger vest enn konkurrentene og dermed fikk vinden litt senere.

De første startende hadde fordelen av bygevær med nordavind i starten, og deretter av å ligge først når sønnavinden kom. Derfor er det blitt strekk i feltet, og mange av de mindre båtene og de senest startende ligger fortsatt innerst i fjorden. Nå ved 19-tiden blåser det anslagsvis 3-4 meter i sekundet her ved Slemmestad.

 Ved 19-tiden ser vi også IF Nor 128 nærme seg rundingen ved Slemmestad, og denne seiles av Robert Bay.