Søk i arkivet

Vindstille i Drøbaksund
Vindstille i Drøbaksund Foto:

FærderseilasenVindstille ved Oscarsborg

Peer Moberg og gjengen i «Sailfish» sitter fast i vindstilla vest for Kaholmen.

GP26: Peer Moberg seiler en lett og
rask 26-foter, og valgte å gå på vestsiden av
Oscarsborg.

GP26: Peer Moberg seiler en lett og rask 26-foter, og valgte å gå på vestsiden av Oscarsborg.

Den lille 26-foteren som blant annet konkurrerer med fjorårets overall-vinner Betty Boop, en Bavaria 35 Match, blir den nest minste rundt Tristein og får en lang ferd gjennom natten før mannskapet kan nyte den første pilsen på brygga i Tønsberg.

Båten som er en GP26 fra W Race Boats i Tyrkia er en miniutgave av GP42 «AlCapone», men trenger unnavind og planeføre for å kunne hevde seg mot de større båtene i feltet. Det har den så langt ikke fått, og får det vel neppe helle ikke i årets Færderseilas.

Den nesten åtte meter lange båten veier bare 1000 kilo, og har halve vekten i kjølen. Med et seilareal på over 100 kvm på slør, så går det fort. Båten skal være god for over 20 knop. Den kom til Norge i 2013.

VEST: Strømmen snudde
når Moberg nærmet seg Oscarsborg, og han tjente
på å gå langs Håøya ut
Drøbaksund.

VEST: Strømmen snudde når Moberg nærmet seg Oscarsborg, og han tjente på å gå langs Håøya ut Drøbaksund. Foto: Axel Nissen-Lie

 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen