Søk i arkivet

Færderseilasen 2019Klassiske treseilere i têten

8-meteren Wanda og 12-meteren Le Cid veksler på å ligge først i Færderfeltet under vekslende forhold,

 Gåsungene, Oslofjorden

Klassiske treseilere startet kl 14, og var dermed først ut blant de ordinære startene innerst i Oslofjorden i årets Færderseilas.

Etter et par timers seilas ligger 8-meteren Wanda og 12-meteren Le Cid aller først i feltet i Færderfeltet, som teller i alt 590 båter, hvorav skøytene har start i Son og deltagerne i klassen Turglede har startet fortløpende fra Oslo fra kl 06:00 i dag.

Ved 16-tiden er det svært vekslende forhold i Indre Oslofjord med regnbyger og solskinn om hverandre, og vinden slenger fra nordlig kvadrant. Her forrest i feltet seiler båtene i øyeblikket på nordvestlig vind, mens de for et kvarters tid siden kom sklidende på nordøst.

SEILmagasinet følger Færdern fra start til mål. Vi har nå to reportasjebåter på vannet, og en mann på plass allerede i Tønsberg. Vi legger ut små videoer live på vår Facebookside, og har embedded noen av livevideoene i denne artikkelen.

 

 

 

 

 

 

Se flere videoer på SEILmagasinets Facebookside. Lik og del!

 

 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen