Søk i arkivet

VIND: Mye tyder på at det blir kryss ut fjorden under Færderseilaen. Regn kan gjøre det utfordrende, men det kan like gjerne bli sol.
VIND: Mye tyder på at det blir kryss ut fjorden under Færderseilaen. Regn kan gjøre det utfordrende, men det kan like gjerne bli sol.

Færderseilasen 2019Usikre værprognoser for Færder’n

Det eneste som er sikkert, er at værmeldingen er usikker.

YR: I følge yr blir det en
fin sønnavind under Færder'n. Her er prognosene for
Hollenderbåen.

YR: I følge yr blir det en fin sønnavind under Færder'n. Her er prognosene for Hollenderbåen.

Færderseilaen starter om fire dager. I flere dager har vi kunne følge værprognosene, men de skifter hele tiden. Yr har sagt at det har vært stor sansynlighet for at det ikke blir regn, men nå er også dette blitt usikkert. Vi er i en ustabil værperiode. 

Hva vi kan si er at det er høyt tidevann i Oslo kl 15:44 fredag, og lavann kl 21:21.

Typisk Færdervær

I fjor var det full sommer og shortsvær under Færder’n, det er mer ett untak. Juni er en ustabil værmåned hvor det er store variasjoner i temperatur. Det vi kan si i dag er at vi får en Færder med skiftende vind, og lureføre. Det har vært meldt svak vind de siste dagene, og det ser det ut til å bli, sannsynligvis fra sør. 

START: Predict Wind melder om vind
fra sør under starten med muligheter for regn.

START: Predict Wind melder om vind fra sør under starten med muligheter for regn.

Ulike prognoser

Det er meldt sol, men det kan bli regn. Regnbyger vil prege vinden, og gi lokale vindforhold som kan utnyttes. Om det ikke blir regn, så kan solen skape termikk som gir solgansvind. Yr melder behaglige 5 m/s på Hollenderbåen fredag ettermiddag fra sørøst. 

Predict Wind melder om østavind fredag morgen, tidvis kraftig med regnbyger, som dreier og minker utover ettermiddagen til sol og 5-6 m/s fra sør. Den vil minke utover natten, og vri over på nord, via øst på lørdag morgen. 

 

START: Kryss som i fjor, men vil vi
får sol?. Like varmt blir det i hvert fall ikke.

START: Kryss som i fjor, men vil vi får sol?. Like varmt blir det i hvert fall ikke. Foto: SEILmagasinet

 

 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen