FÆRDERSEILASEN 2018

Først rundt Færder

«Wolfpack» først av Tristeinbåtene, men «Santa» kan være vinneren

Claus Landmarks 43-foter var tredje båt i mål, men kan likevel være overall-vinneren når tidene skal korrigeres.

Publisert Sist oppdatert

De fire første båtene på den lengste banen rundt Tristein er nå i mål. Først av dem var «Wolfpack» med skipper Thomas Nilsson, deretter kom den svenske 60-foteren «Edin Progressiva» foran Jan Murens nye Swan Club50 «Proxflyer» og Landmarks «Santa», en Landmark 43 med den svenske veteranen Roger Nilson som navigatør. Christen With i «Raa Glede» gamblet på vestadreining ved Tristein og tapte på det, og er trolig på 5. plass i feltet.

Det foreligger ennå ingen innkomsttider eller korrigerte tider, men alt tyder på at kampen om totalseieren står mellom «Wolfpack» og «Santa», trolig med «Santa» på topp.

Claus Landmarks «Santa» var 3. båt rundt Færder.
«Proxflyer» var 3. båt i mål.

«Proxflyer» ligger an til en 3. plass, i tråd med våre spådommer før seilasen.

Før start dristet vi oss til følgende spådom: «Det er selvsagt umulig å spå en vinner i dette feltet, men la oss nevne noen: «Santa» Claus Landmark, «Raa Glede» Christen With, «Proxflyer» Petter Murens nye Swan Club50 og «Wolfpack», Thomas Nilsson, de to siste først og fremst i kampen om Line Honors. En spennende outsider er 95 år gamle Erling Lorentzens 45 år gamle S&S designede «Saga» som i år har med Torben og Lars Grael blant mannskapet.

Kanskje er vi ikke så langt unna, men la oss ta med en joker i kortstokken, Øystein Misjes «Karma Police».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi er spente på hvordan det går med velseilte «Saga» og den lille lette «Karma Police». Følg med.