Færderseilasen 2018

HETEBØLGE: I 2007 var det tett opp mot 30 grader under starten av Færderseilasen. Den lille vinden som var, forsvant utover kvelden.
STILLE: VOR 70 «Ericsson» ble liggende i Drøbaksund til lørdag morgen under Færdern i 2007.
VIND: Utover lørdagen kom det vind, og 105-fots Wally «Nariida» var første båt rundt Færder Fyr, lørdag formiddag.
VAKUUM: Vinden forsvant når solen mistet krefter. Hele inder Oslofjord ble omdannet til et stort bdaebasseng.

Blir Færder’n som i 2007?

Det er rekordvarme dager nå, og selv om temperaturen vil synke, så tyder alt på en flott seilas på fredag.

Publisert Sist oppdatert
VIND: Det blir sannsynligvis lureføre under Færdern. Slik er dagens prognose.

Vinden skaper alltid utfordringer og muligheter under Færder’n. Det gjør det mulig å få en og plassering selv om starten ikke gikk som forventet.

Under Færder’n i 2007 var det ekstremt varmt, men også minimalt med vind. Volvo Ocean race båten «Ericsson» ble liggende i Drøbaksund til lørdag morgen, sammen med turseilere. Det var badeliv, både morgen og kveld. Alle hadde en fantastisk tid på sjøen, selv om hastigheten gjennom vannet var minimal.

Fremdeles høytrykk

Det er fortidlig å snakke om vindretning og vindstyrke, men det er mulig å se om det blir varmt eller kaldt. Høytrykket over Island som har sperret for lavtrykkene vil ikke bli borte, men vil reduseres. I starten av denne uken vil dette høytrykket, samt lavtrykk over Russland sende kaldere vind fra nord over Østlandet, Det vil gjøre at temeraturen synker, og at det varme vannet i Oslofjorden blir presset ut, mens friskt og kaldere bunnvann vil fylle etter.

Fint med ustabilt

Yr melder om strålende sol på fredag med lett vind fra syd. Med hyggelig temperatur i vannet, så vil det heller aldri bli kaldt på natten. I Oslofjorden kan det bli lett vind, slik som i 2007, men det er også en mulighet for byger, som både kan gi litt regn, og ustabil vind. 

TRYKK: Mye tyder på at vi unngår lavtrykk neste helg, selv om temperaturen synker.