Foiler på havet

Verdens raskeste seilbåt forsøker å sette distanserekord.

Publisert Sist oppdatert

Hydroptère satte i 2009 verdensrekord over 500 meter med en snittfart på 51,36 knop. Denne rekorden har senere blitt slått flere ganger, bade av seilbrett, kite og det spesiallagde rekordfartøyet Vestas Sailrocket som seilte 65,45 knop i 2012. Hydroptère holdt også rekorden for en nautisk mil med 50.17 knop, men også denne rekorden ble slått av Vestas Sailrocket. Nå skal de 60 fots lange trimaranen med foiler forsøke seg på åpnet hav som første båt med foiler.

Los Angeles til Honolulu

Nå har Hydroptère satt ut fra Los Angeles med kurs mot Hawaii for å sette ny Stillehavsrekord. Båten er full av franske toppseilere Alain Thébault, Jacques Vincent, Jean Le Cam and Yves Parlier. De skal vise båtens potensial på havet for første gang. Jacques Vincent hadde en viktig rolle på Innovation Kværner, og har seilt fast på Hydroptère siden 2002.

Svak start

Sommeren er den riktige tiden for å sette denne rekorden. Da er bølgene mindre i det nordlige stillehavet, og værsystemene gir en direkte rute mot målet.

Hydroptère startet i det solgansbrisen satte inn, men det første døgnet blir vanskelig. Båten startet med hastigheter under 10 knop, men seiler nå mellom 15 og 20 knop.

Båtens nettside

Du kan følge båten her