KRYSS: Raymarine 2Star kan by på en lang kryss og mye slør i år.

Det er mer vind igjen for 2Star-deltagerne

Det blir en lang kryss, og mye skarp slør for doubbelhandedseilerne som starter på fredag.

Publisert Sist oppdatert

Fredrikstad Seilforening har lagt opp en lengre og tøffere bane i år, en bane som minner mer om det originale 2Star-formatet, men uten pitstop. I starten gikk banen fra Hankø til Arendal med pitstop, derretter over til Marstrand med nytt stopp, og så i mål på Hankø. Da gikk starten på en torsdag. I år går banen til Risør, over til Väderärna og så i mål på Hankø.

Lang kryss

Vinden er ikke blitt borte, selv om det ser ut til å bli lett den første timen etter start fredag. Men sydvesten kommer, som vil gradvis bygge seg opp og nå en topp ca kl. 1600 med 11 m/s.

Men vinden vil ikke dø utover kvelden. Kryss sydvestover blir på ca 60 nm. Båtene vil nok nå rundingsmerket «Høybåen» før det blir mørkt. Da vrir vinden seg over mot sør, som gir en ganske skarp slør over mot Väderöarna. Det spørs om den blir for skarp for spinnaker. Rask blir sløren over i hvert fall, slik at feltet vil runde den svenske øygruppen langt til vest på morgenen. Overfarten er også på ca 60 nm. Derfra blir det en sprint direkte mot mål på ca 40 nm. Nå vil vinden dreie tilbake på sørvest som igjen gir slør med større muligheter for spinnaker. Det ser ikke ut som om det blir noen problem å nå festen på lørdag kveld.

SYD: Regattaen blir preget av vind fra sydvest. Mest blir det fredag ettermiddag.
BANE: Båtene seiler ca 160 nm med 60 fra Hankø til Risør, 60 til Väderöarna og 40 til mål.

Færre båter

Raymarine 2Star er Østlandets store shorthandedregatta, men i år har det vært treg påmelding. Arrangementet blir påvirket av NM i shorthanded i Stavanger i starten av juli, samt VM i Stockholm på samme tid. Til helgen er det også NM i ORCi i Tønsberg, et mesterskap med høy oppslutning, mye på grunn av EM på Hankø i august.

Kun 15 båter seiler 2Star, ti i den lille klassen og fem i den store. Det deltar bare en båt fra den arrangørforeningen Fredrikstad.

Raymarine 2Star har vektall 1,5 på SEILmagasinets shorthanded-ranking.

Regattaen vil også i år bli tracket.

Du finner mer om regattaen på SailRaceSystem