Gresk fotograf tok årets seilbilde

«Bildet viser hvordan to seilere forenes med sjøens kraft», heter det i juryens dom av vinnerbildet.

Publisert Sist oppdatert

Det ble den greske fotografen Nikos Zagas som stakk av gårde med seieren i Mirabaud Yacht Racing Image med sitt tett på-bilde av to 49er-seilere.

«Gjennom sin spesielle vinkel og i situasjonen forteller vinnerbildet på sin egen måte hvordan to seilere forenes med sjøens kraft», heter det i juryens uttalelse.

Den sier samtidig at de hadde en vanskelig oppgave med å velge vinnerbilder blant de mange gode bildene som var sendt inn.

Viktig fotokonkurranse

Mirabaud Yacht Racing Image er den viktigste fotokonkurransen blant fotografer som risikerer utstyret sitt og utfordrer det våte element for å få blinkskuddene sine, og til årets konkurranse hadde 135 fotografer fra 29 land sendt inn sine arbeider.

Nikos Zagas er ingen kjent fotograf utenfor Hellas, men han har siden han startet i 1992 jobbet seg frem til å bli landets fremste yacht-fotograf, og den som gjerne får oppdraget når store regattaer skal foreviges. Som premie mottok han 1000 euro og en eksklusiv klokke.

Publikumsbildet

Fotografen som fikk publikums pris er derimot mer kjent. Rick Tomlinson har figurert på den fotgrafiske, maritime stjernehimmelen i en årrekke – ikke minst med bilder fra Volvo Ocean Race – og årets vinnerbilde av «Brunel» ved Kapp Horn er ikke noe unntak.

Tomlinson kan også plusse på kontoen sin med 1000 euro, og han kan i tillegg hygge seg med en ny kaffemaskin.

Hederlig omtale

Spesiell omtale fikk Brian Carlin for sitt bilde av Team Vestas ulykksalige besøk på revet under Volvo Ocean Race, som Richard Gladwell, redaktør for sailworld.com mente var prikken over i-en for en ekstraordinær innsats som mediamann om bord i den danske VOR-båten.