Evakuert i Atlanterhavet

«Kolibri» observert

Guttorm Guttormsens Swan 44 ligger drivende i Atlanterhavet.

Publisert Sist oppdatert
Guttorm Guttormsen er en svært erfaren seiler som valgte å bli evakuert i Atlanterhavet.

Guttorm Guttormsen og mannskap på tre ble evakuert fra båten utenfor Azorene i mai. Båten var på vei over Atlanterhavet da de ble overrasket av et voldsomt lavtrykk. Båten ble kastet rundt i bølgene og tok inn vann. Riggen fikk også store skader.

Skipperen tok derfor beslutningen om å sende nødmelding. «Kolibri» var en av fem båter som sendte nødmelding. Det gikk ikke like bra med katamaranen «Reves d'O» Familiens seks år gamle datter døde av kulde etter å ha ligget i vannet i syv timer før de ble reddet opp.

Kraftig uvær

– Det var et inferno med sikkert 15 meter høye bølger. Noen bølger var så krappe og høye at jeg aldri har sett på maken, og jeg håper jeg aldri ser noe slikt igjen, sa mannskap Jan Krøger etter hendelsen.

Swan 44 er betegnet som en trygg og solid havseiler, men båten ble slått rundt av bølgene. Toppen av masten var nede i vannet to ganger før båten tilslutt kullseilte til tross for at seilene var berget. Swan 44 har mer vekt i kjølen og er smalere enn dagens båter. Det gjør at den rettere seg raskere tilbake på rett kjøl igjen. Det gjorde også «Kolibri».

Les: «Kolibri» var ikke den eneste

«Kolibri» er blitt observert av et tankskip 635 nautiske mil sør-sørøst for Bermuda. Det er ikke rapportert om båtens tilstand, rapporter ybw.com

«Kolibri» er en Swan 44 fra begynnelsen av 1970-tallet og har vært på en nesten to års langtur til Brasil og Karibia.