POENGDELING: «White Shadow» foran «Intermezzo» under oppvarmingsregattaen.

«White Shadow» med en ny god dag

«White Shadow» har samme poeng som tyske «Intermezzo» for den korte havseilasen.

Publisert Sist oppdatert

Det ble to baneseilaser torsdag under typiske Hankøforhold. Sol, og 9-10 m/s fra sør. I dag så det ut som at østsiden ga uttelling på kryssen.

Side om side

«White Shadow» ligger side om side med tyske «Intermezzo» på brygga på Hankø. Det gjør de også på banen. «Intermezzo» ser ut til å ha litt bedre høyde på kryss, men den har også et måletall som sier at den skal seile fortere. Så lenge «White Shadow» klarer å følge den tyske båten, så går det nordmennenes vei.

– «Intermezzo» har en liten edge på oss på kryss, men vi er litt raskere på lensen. Med høyere fart, så eier den tyske båten banen. De har valgt østsiden som har vært best, og vi har fulgt. På lensen har vi forsøkt å splitte oss fra dem, forteller skipper på «White Shadow» Torkjel Valland.

Den tyske var først i mål i begge av dagens seilaser, men bare i den siste med god nok margin for å vinne. «White Shadow» fikk en første og en andre, mens «Intermezzo» fikk en andre og en første. Først nå kan en baneseilas strykes, og det gjør at den norske båten kan stryke en femteplass, mens tyskerne stryker en andre plass. Det gjør at de ligger likt på poeng, men den tyske er på topp, fordi den var best i siste seilas.

Kun 5,5 poeng bak ligger X-41 Olympic som fremdeles kan klatre.

– X-41 tok langdistansen som ble mye lens og kryss i letter vind. Nå har Landmark-båtene slått tilbake. Vi liker å bli presset, og det blir en spennende avslutning på mesterskapet. Det kan bli avgjort på lørdag, mener Valland.

Både «Game» og «Magic» har kommet seg inn på topp ti-listen, og ligger på syende og åttende plass.

SUVEREN: Mills custom 45 «Halbtrocken 4.5» har seilt feilfritt under baneseilasene.
KLASSE C: Arcona 340 «Katariina II» har tatt teten.

Kamp om sølv

Igjen ligger «Jokerman» likt med «Imagine» i den største klassen. Swan 45 «Katima», som vant den lange havseilasen kan ta fra «Jokerman» medalje. Lite kan gjøres med «Halbtrocken 4.5» som har strøket en førsteplass. Andreplassen fra havseilasen må bli stående.

De små skuffer

«Ibb» endte opp med to niendeplasser i dag, og da hjelper det lite å stryke en 12. plass. «Ibb» ligger på en syvendeplass sammenlagt, og er den eneste norske blant topp ti.

Det er Arcona 340 «Katariina II« og J-112E «Matilda 4», begge fra Estland som kjemper om gullet. Disse to båtene har vekslet om å vinne baneseilasene, bortsett fra en, hvor svenske «Team Pro4u» var best.

SKIPPER: Torkjel Valland tror ikke at mesterskapet avgjøres før på lørdag.

Ny baneseilas

Fredag blir en utfordrende dag. Da blir det en kort havseilas på omlag 12 timer. Seilasen ser ut til å starte i 2-3 m/s fra nordøst, med tåke. Vinden skal gradvis dreie mot sør, men først kl 16.00 vil solen brenne gjennom og vinden friskne. Da kan vi vente vind på 7 m/s med vindkast opp mot 9 på Færder Fyr.

– Banen som arrangøren bestemmer kan utgjøre utfallet. Vi håper på mer slør. I båten finnes det seil vi ikke har brukt. Blir det skarp slør i lett vind, så har vi et slagvåpen, avslører Valland.

Han mener at «White Shadows» gode resultat kommer av en sammenkjørt gjeng hvor alle kjenner sine posisjoner. Båten er i god stand og laget har gode rutiner.

Du kan følge seilasene her

Du finner resultatene her