Eliasbåten kommer. Arkivfoto/Seilas.
NORGESPREMIÈRE - Her blir det muliheter for å «blobe» for første gang i Norge. Kort for talt; én hopper på en halv slapp luftpølse, og én annen faller av. Foto: FUN FACTORY

Ny havnefestival til Hamar

Dragebåtfestivalen og Havnefestivalen slås sammen til JCI Hamar Havnefestival, og arrangørene frister med fartsfylt vannsport og underholdende tråkkebåtkonkurranse 27. og 28. august.

Publisert Sist oppdatert

NY FESTIVAL: Mjøsa får ny havnefestival på Hamarl. Arkivbilde/Linn K Hansen.

– Det er mange festivaler i Hamar i sommermånedene, men ingen som bruker Mjøsa. Mange har gitt uttrykk for at de savner aktivitet på Mjøsa, og det bestemte vi oss for å gjøre noe med, sier JCI-medlem og prosjektleder for årets havnefestival, Irene Dybdahl (27).

Det hele startet da Dybdahl og lokalpresident for JCI (Junior Chamber International) i Hamar, Anethe Toth (27), i mars fikk en forespørsel fra Hamar Båtforening om de kunne tenke seg å arrangere en festival på Mjøsa. JCI har i mange år hatt ansvaret for Dragebåtfestivalen, sist gang i 2006, mens båtforeningen i 2009 arrangerte en havnefestival. Nå slår de kreftene sammen, og håper å skape et konsept som blir så bra, at dette kan bli en årlig festival.

– Mjøsa er jo en perle, og området ved Tjuvholmen er det perfekte utgangspunkt for en slik festival, sier Toth.

 

Les mer om JCI Hamar Havnefestival her

 Et hav av kreativitet

Årets tråkkebåtkonkurranse skal være preget av kreativitet, teamarbeid og samhold blant de påmeldte bedriftene  – Vi har 4 tråkkebåter med plass til fem personer, og kommer til å sette opp flere heat. To tråkker, og vi gleder oss til å se hva de tre passasjerene skal gjøre for at båten skal komme seg raskest til mål og skape liv og røre på veien. Vi håper på mange kreative innslag fra næringslivet rundt Mjøsa. Dette skal være moro, underholdende og vi har flere awards på lur. Ta kontakt om dere vil være med, oppfordrer Irene Dybdahl.Ingunn Børresen har selv utfordret resten av byrålederene i regionen til kamp. Vi gleder oss til å delta, og håper mange bedrifter slutter opp om dette fine initiativet, sier Børresen.

Gratis adgang til festivalområde

Det er gratis adgang til festivalområdet og det vil være aktiviteter rettet mot hele familien. For de minste kan de fristes med pedalbåter i et stort svømmebasseng og ansiktsmaling. Redningsselskapet stiller med Elias-båter og en stor redningsskøyte.

Båtinteresserte kan gå på båtmarked og det vil bli underholdning på lørdagskvelden. Se mer om dette på facebook

Norgespremiere

Arrangørene tenker nytt, og kan i år lokke med blant annet Norgespremiere på Blob.

 

– Bloben har kun vært brukt i en filminnspilling før den kommer til Hamar. Kort fortalt er dette en halvslapp luftpølse med en person oppå. Når en annen hopper fra en kran og ned på bloben, vil personen som ligger der sprette opp i lufta, og plaske ned i vannet, forklarer Dybdahl.

 For dem som liker actionfylte leker på vannet, kan damene også friste med vannski, banan etter båt og tubetrekk.

 – Folk uten båt skal ikke måtte dra til Syden for å leke seg på vannet, sier Toth.