EM: «Magic» seilte bra under EM på Hankø og kan ventes å gjøre det bra under Hollenderseilasen.

Favoritter i Hollenderseilasen

102 båter er nå påmeldt i Nor Rating. Seilmagasinet har plukket ut noen båter vi tror vil hevde seg.

Publisert Sist oppdatert

NorRating-båtene er delt i fem klasser. Klasse tre er den største med 31 båter, og her finner du båter i størrelsen rundt 35 fot. Her finner vi fem Bavaria Match 35 og tre First 36.7.

EM-vinnerens søsterbåt

John Harald Henriksen har byttet ut sin Sun Odyssey 30i med en sprek Arcona 345. Det er en oppgradert versjon av Arcona 340 som vant EM på Hankø. Nå var EM-vinneren på Hankø kraftig modifisert med lettere rigg og innredning, men viser at båten har fartspotesialet. Arcona 345 «Livlig» var nettopp levert til Henriksen før Færderseilasen hvor båten endte pp en strek tredjeplass i sin klasse. «Livlig» er lillesøster til Arcona 385 «Ibb» som fant sin klasse i Færder’n, tok NM-gull, og ble nest beste norske båt i sin klasse under EM. «Ibb» er dessverre ikke påmeldt til Hollenderseilasen. «Livlig» har et relativt høyt måletall og skal bla. seile raskere enn alle First 36.7 som deltar. Finnngulf 39 «Luringen» blir største båt i klassen, men med at gunstig måletall.

Farr 30 «Pakalolo II» deltok i EM og er en båt som trives i forhold der de små og raske går fort. Spennende blir det også å følge Bavaria C38 «Spirit» som nok en gang stiller med Wolfpack-laget. Feltets to 11 Metre vil nok også ha fordel av lett vind.

LETT: Farr 30 «Pakalolo II» deltok i EM og bør gjøre det bra under Hollenderseilasen om forholdene gir dem fordeler.
BAVARIA: «Spirit» stiller med Wolfpack-laget, og blir en interessant sammeligning mot Bavaria 35 Match.
VINNER: Arcona 340 VKatariina II» vant den lille klassen på Hankø. Søsterbåter seiler Hollenderseilasen.

Flere EM-deltagere

Åtte av de 102 påmeldte båtene deltok også under EM på Hankø i starten av måneden, og dette vil nok være båter med gode seil, og gode rutiner, selv om kanskje deler av mannskapet er byttet ut. Fra båter som deltok i EM så er King 40 «Magic» en vi kan forvente gode resultater i Hollenderseilasen. Sinergia 40 «Sons of Hurricanes» har nok også gode sjanser på å nå toppsiktet. Disse deltar i den største klassen.

RASK: Melges 32 «Hotshot» seilte den minste klassen på Hankø, men er den nest raskeste under Hollenderseilasen.
EM: Sinergia 40 «Sons of Hurricanes» deltok under EM på Hankø.
RASKEST: 30-fots «Karma Police» vil gi «Hotshot» en tøff match til helgen.

Med værforbehold

Melges 32 «Hotshot» var ofte først over målstreken under EM, men 32-foterens høye målebrev gjorde at den ikke hevdet seg på korrigert tid. Med mye slør, og med lett vind kan mye skje. Den lette overriggete 32-foteren er lynrask. Lynrask er også Shaw 9 «Karma Police» som er trukket frem fra lageret. Denne superraske 30-foteren har vunnet før, og blir en spennende båt mot «Hotshot». «Karma Police» skal være feltets raskeste mens «Hotshot» kan være i mål rett bak 43-foteren. Det er disse tre båtene som etter målebrevet skal være raskest.

TURSEILER: Sun Odyssey 409 «WILDA» fotografert under Færderseilasen 2018.

De ulike klasser

I minste klasse deltar bare syv båter. Her har vi tro på Krohn 97 «Lupona» og Dominant Race «Freedom».

I klasse 2 deltar 17 båter. Her deltar det båter fra 31 til 34 fot, båter med ganske like egenskaper. Det kan bli ett oppgjør mellom fire First 31.7. I klassen.

Klasse 4 er blitt en samling med mer turpregete båter. Her finner man klassiske 9 mR «Solgang» til 80-tallets regattamaskin, en tonneren «Blue Note». I klasse 4 har vi tro på Sun Odysset 409 «WilDa» og X-43 «Bjørnstjerne».