71-åring hedret for Shetland-seilas

71-åring hedret for Shetland-seilas

Bjarne Møster (71) var den første som seilte Shetland Race i 1986. I februar seilte han alene fra Bergen til Lerwick. Nå har han blitt hedret av Sjøassistanse Shetland Bergen Race-komiteen.

Publisert Sist oppdatert

Pressemelding:

Bjarne Møster (71) var den første som seilte Shetland Race i 1986. I februar seilte han alene fra Bergen til Lerwick og inspirerte mange med sin ungdommelighet og eventyrlyst.

–Jeg har akkurat funnet ut hvem som kan sertifisere flåten min. Jeg har akkurat bestemt meg for å seile Sjøassistanse Shetland Bergen Race i år også, sier veteranen.

Det blir hans 15. regatta over Nordsjøen når han stiller til startstreken 24. juni. I februar tok han en liten ”treningstur”. Egentlig skulle han seilt med mannskap, men da de falt fra tok han like godt turen over helt alene.

– Bjarne Møster var jo en av de som startet denne regattaen, og når han nå seilte alene over Nordsjøen i februar fikk vi en gylden anledning til å hedre ham. Han har virkelig inspirert oss med sin eventyrlyst, ungdommelighet og gode sjømannskap gjennom mange år. Det er veldig moro at han skal være med i år igjen, sier Andre Farstad, regattasjef i Sjøassistanse Shetland Bergen Race.

Møster selv gleder seg til å seile til Shetland for andre gang i år.

– Båten er jo alltid pakket for havseilas, så nå må jeg bare supplere med det siste sikkerhetsutstyret og skaffe meg mannskap, sier Møster.